Täna kella 15.15 ajal kuuldi Tallinnas kaitseministeeriumi juurest tulistamist. Kella 15.49 kuuldi teist lasku. Kella 17 ajal kõlas majast taas üks valjem pauk ning sari vaiksemaid. Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles kella 17.25 ajal, et teadaolevalt on tulistaja kätte saadud, pantvangid vabastatud ja keegi ei ole viga saanud. Samas nähti veel 17.30 ajal majja sisenemas kümmetkonda relvastatud politseinikku.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide ütles, et teada on, et kaks inimest pantvangi võtnud mees lasi end maha, pantvangid pääsesid vigastamata minema. Hiljem kinnitas kaitsepolitsei büroojuht Martin Arpo, et mees hukkus tulevahetuse käigus.

Sündmuste käik kellaajalises järjestuses:

Kell 15.08 saabus politsei korrapidajale teada, et kaitseministeeriumisse tungis tundmatu meesterahvas, kaasas püstol, millest ta tulistas.

Kell 15.27 ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Delfile, et politsei on sündmuskohal, ala on piiratud ning üritatakse välja selgitada mis juhtus ja kas keegi on vigastatud.

Kell 15.40. Delfi reporteri sõnul on tulistaja majas sees, kaitsekilpidega politseinikud jooksevad ümber maja, kohal on kiirabi. Kaitseministeeriumi töötajad on majast evakueeritud, kogu maja ümbrus, seal hulgas ka NO Teatri ümbrus on piiratud.

Päästeameti valvepressiesindaja ütles Delfile, et kaitseministeeriumisse kutsuti ka pommigrupp. Väljakutse tuli kell 15.46. Mis tegevused seal toimuvad või kas nad paluti sinna igaks juhuks, ei osanud ta öelda.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles Delfile, et toimunud on sisejulgeolekuintsident, kuid infot selle kohta jagab politsei. Teine kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna töötaja, nõunik ei osanud sündmuste kuidagi kommenteerida, öeldes vaid, et kuna maja on suur, siis ei ole teada, mis toimub. Tema sõnul kommenteerib juhtunut vaid politsei.

Kella 15.49 kuuldi teist lasku.

Kella 15.50 ajal hüppas maja aknast välja kaks inimest, kes jooksid ära, kilpidega politseinikud üritavad majja siseneda. Hoonest on kuulda hääli, seega on seal ilmselt veel inimesi. Põhja-Eesti päästekeskuse kinnitusel on välja sõitnud pommigrupp.

Kell 16.32. Kinnitamata andmetel on majas viibiv tulistaja võtnud kaks pantvangi. Sündmused jätkuvad pealtnägijate sõnul maja sees, kogu ala, seal hulgas Solarise keskus on piiratud ja liiklus läheduses on ümber suunatud. Väidetavalt on intsidendis viga saanud üks inimene.

Kell 16.38. Kohalolijate sõnul on sündmuskohal politsei snaiperid ja kaks pommirühma, majja sisenes pommirobot. Lähedalolevatele katustele on ligipääs suletud.

Kell 16.44 Kaitseministeeriumi sisenes kümmekond kilpide ja maskide ning muu erivarustusega politseinikku, maja ise on endiselt vaikne. Katustel liikumist näha ei ole.

Kell 16.53 Hoonesse sisenesid nelja relvastatud politseiniku saatel kolm kiirabi töötajat.

Kell 16.58 kõlas majast kõvem pauk ja sari uusi laske, maja ukse juures on liikumine: automaadiga politseinik ja veel üks kiirabitöötaja on uksel.

Kell 17.06 kõlas taas kõmakas, mille peale aknaklaasid klirisesid, järgnes rida vaiksemaid pauke. Pommiroboti ekraanilt nähti plahvatust.

Kell 17.25 ajal, ütles politsei pressiesindaja, et teadaolevalt on tulistaja kätte saadud, pantvangid vabastatud ja keegi ei ole viga saanud.

Kell 17.30 ajal nähti majja sisenemas kümmetkonda relvastatud politseinikku. Politsei kinnitusel lasi tulistaja end maha, kaitsepolitsei täpsustas hiljem, et keskealine mees hukkus tulevahetuses. Vaata videot olukorrast kaitseministeeriumi juures kell 17.30-18.30!

Kell 18.43 läksid kaitseministeeriumi kiirabitöötajad, pommirobot tuli majast välja.

Kell 19.00 saabus peaminister Andrus Ansip, kes kohtus ministeeriumi trepil kaitseminister Mart Laariga. Mõlemad sisenesid ministeeriumihoonesse, hiljem lahkusid sealt.

Kell 20.25 ajal viidi hoonesse veekahur, ilmselt asus see lõhkepakette kahjutuks tegema.

Kell 20.55 ja 21.09 kõlas majast ka pauke, mis viitasid lõhkepakettide hävitamisele veekahuriga.

Kella 21.35 ajal lahkus pommigrupp sündmuskohalt.

Kella 22.30 ajal käib kaitseministeeriumi esimesel korrusel veel kibe töö, valgetesse kombinesoonidesse riietatud eksperdid sõeluvad edasi-tagasi. Kohale on saabunud ka sõjaväepolitsei buss.

Kell 00.00 saabus ministeeriumi hoone juurde valge kaubik, millega viidi ära rünnaku korraldanud mehe surnukeha.