22. novembril kella 15.23 ajal mõõtis Pärnu liikluspolitseinik Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 191. kilomeetril vastutuleva Audi kiiruseks 172 ± 10 km/h, millega ületati lubatud sõidukiirust umbes 72 km/h. Lisaks puudusid autol ees ja taga nähtaval kohal algaja juhi tunnusmärgid.

Sõiduk peeti kinni, roolis oli 22-aastane esmaste juhilubadega noormees. Mehe vestlusest politseiga tuli välja, et noormees oli teel Iklasse alkoholipoodi, et sealt enda sugulase sünnipäevaks vägijooki osta.

Politsei alustas rikkuja suhtes väärteomenetluse paragrahvide alusel, millest üks käsitleb mootorsõidukijuhi poolt lubatud sõidukiiruse ületamist (LS § 227 lg 4) ja teine mootorsõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete muud rikkumist (LS § 242 lg 1).

Videos on liiklushuligaani kinnipidamist näha minutitel 1.35-1.46.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Margo Päärmann sõnab, et tegu oli äärmiselt vastutustundetu käitumisega. "Sõidukiirus tuleb alati valida vastavalt enda sõidukogemusele ning tee- ja ilmastikuoludele. Ükski viinapood ei ole niivõrd tähtis, et panna ohtu nii enda kui ka kaassõitjate ja –liiklejate tervis."