Kell 2.23 sai häirekeskus teate Tallinna kesklinnas liikuvast kahtlase sõidustiiliga maasturist Range Rover. Autot jälitanud ja selle ka pardakaameraga videosse võtnud tunnistaja märkas, kuidas masin sõitis vastassuunavööndist mööda Suur Rannavärava tänavat Paksu Margareeta lähistelt ja keeras Rannamäe teele suunaga kesklinna poole.

Avariilisi olukordi tekitanud maastur kihutas Viru ringile, peatus äkitselt Sauna Club ees ning väljunud juht hakkas seal tunnistaja sõnul viie klubi ees seisnud mehe nähes relvataolise esemega vehkima.

Politsei saabus sündmuskohale mõne minutiga ja pidas mehe kinni. Tunnistaja sõnul oli gaasipüstoliga vehkinud mees narkojoobe tunnustega. Võimaliku joobe selgitamiseks toimetati mees politsei poolt ekspertiisi.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Leana Loide sõnul tuvastati, et Viru ringil toimunud sündmusele eelnevalt ähvardas mees ka kesklinnas Ahtri tänaval ja Lasnamäel Võidujooksu tänaval relvataolise esemega kahte taksojuhti.

Sündmust lindistanud tunnistaja pardakaamera kellaaeg on vale ning õigest ajast ligi kuus tundi ees. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi põhja prefektuur ja juhib põhja ringkonnaprokuratuur.