20.59 teatas tähelepanelik pealtnägija, et Loo alevikus Saha teel seisab sõiduk Audi A6, mille juht võib olla joobes.

21.07 märkas politseipatrull kõnealust autot liikluses ja andis sõidukile peatumismärguande, mida autojuht aga eiras. Mõni minut hiljem tegi Audi roolis olnud isik kerge avarii ja sõitis vastu aeda, kuid ka see ei sundinud teda peatuma.

Tagaajamises osales kolm patrullautot. "Politseinikud otsustasid põgeneva sõiduki tee ära blokeerida, see aga ei õnnestunud, sest autojuht riivas politseiauto tagakülge ja sõitis edasi," kommenteerib juhtunut Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Delfiga kõnelenud Loo aleviku elanik, kes mürglit oma koduaknast pealt nägi, kinnitab aga, et loendas kokku just täpselt kümme patrullautot.

Talle teadaolevalt on Audi roolis olnud isik Loo aleviku elanik, noor mees, kes viimati sattus täpset sama teo eest - peatumismärguande eiramine - politseiga pahuksisse kolm nädalat tagasi.

Kell 21.19 olid politseinikud sunnitud sõiduki peatamiseks kasutama tulirelva ja tegid inimtühjal teel kaks hoiatuslasku õhku. Ka neile Audi juht ei reageerinud.

Seejärel tulistasid politseinikud lasu Audi rehvi. Rehv läks tühjaks ja sõiduk kaotas kiirust. Politseinikud rihtisid sõiduki teeserva.

Politsei toimetas Audi roolis olnud 30-aastase juhtimisõiguseta mehe jaoskonda.