Laupäeva öösel vastu pühapäeva läksid politseinikud Vana-Viru tänaval korrale kutsuma purjus klubikülastajat, kelle turvatöötajad olid klubist välja visanud. 31-aastane klubis agressiivselt käitunud mees ning tema kaaslane hakkasid jõhkrutsema ka politseiga.

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere täpsustas, et öösel vastu pühapäeva, kella kahe ajal kutsusid Tallinna südalinna ööklubi turvamehed politsei ära viima agressiivselt käitunud meest, kel politsei mõõtis 2,5-promillise joobe. Politsei pidas 31-aastase Soome kodaniku kinni ja ta viidi klubist välja.

Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja politseinikke üritas takistada tema 29-aastane elukaaslane. Nendega koos olnud 37-aastane mees lõi politseinikku rusikaga näkku. Lööja lahkus sündmuskohalt, kuid patrull pidas ta peagi kinni. Kõik kolm isikut olid enam kui 1,5-promillises joobes, nad viidi arestimajja ja nende suhtes alustati kriminaalmenetlust. Täna võeti mõlemad mehed prokuröri taotlusel Harju maakohtu otsusega vahi alla.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on sel aastal politseinikke rünnatud üle kolmekümne korra ja ka möödunud nädalavahetusel ei olnud see juhtum ainus. "Töö, mida politseinikud inimeste turvalisuse nimel teevad, ei ole ohutu ning patrull ei tea kunagi, mis teda järgmisel väljakutsel tegelikult ees ootab. Kui politsei läheb kedagi kinni pidama, on see teiste inimeste abistamiseks ning just sel põhjusel on politseiniku korraldusel seaduse jõud. Inimeste reaktsioon politsei sekkumisele on erinev, aga selle juhtumi puhul võib küll küsida, kas need inimesed käituksid kaine peaga samamoodi," sõnas Jaani.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on tegemist rünnaku Eesti riigi ning põhiväärtuste vastu. Loe lähemalt SIIT.

Lööming jäi videosse

Vana-Viru tänaval toimunud löömingu on jäädvustanud üks pealtnägijatest. Videost on näha, kuidas üks naine on üsna agressiivselt meelestatud politsei tegevuse suhtes ning politsei on pidanud kasutama jõudu, et naist eemale hoida. Selle peale kukub naine maha ning üks kaasosalistest läheb politseinikku peksma. "Eesti inimesed, lõpetage ära, tulge maa peale tagasi," hõikas üks pealtvaatajatest, kuid oli juba liiga hilja.

Teine juhtum leidis aset arestimajas. 12. juunil lõi kuriteos kahtlustatav 41-aastane mees arestimaja töötajat ning põhjustas talle füüsilist valu.

12. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris lõi 40-aastane naine politseinikku. Naine toimetati kainestusmajja kainenema.