Hispaania väljaanne Columna Cero teatab, et Kemerovo maffia tegeleb igasugust tüüpi kriminaalse tegevusega, kuid põhiline on narkootikumide salakaubavedu. Gulevitši Hispaaniasse mineku põhjus oli ühest küljest narkootikumide salakaubaveo baasi loomine ning teisest küljest rahapesu ja oma julgeolek.

Kataloonias Reusis vahistati juunis Kemerovo grupeeringuga rivaalitseva rühmituse liige, kes oli just Hispaaniasse sisenenud. Eestis oli ta tulistanud üht Kemerovo grupeeringu liiget, olles sisse tunginud ühes Tallinna hotellis toimunud kohtumisele. Uurijad ei välista, et mees viibis Hispaanias seoses grupeeringute vahelise sõjaga, teatab Columna Cero.

Mijases oli Gulevitš ümbritsetud tõsiste turvameetmetega. Sealt andis ta juhiseid oma paremale käele narkokaubanduse juhtimiseks Eestis, kirjutab Columna Cero.

Hispaania riikliku politsei ja tsiviilkaardiväe agendid viisid eelmisel nädalal Eesti võimude palvel Málaga provintsis Mijases läbi ühisoperatsiooni Eesti politseiga.

Operatsiooni käigus vahistati narkootikumide salakaubaveoga tegeleva organisatsiooni arvatav juht.

Agendid arreteerisid isiku pärast tema elukoha läbiotsimist. Eestis otsiti läbi veel kolm kohta ja vahistati neli isikut, kellest üks oli Gulevitš.