Päästjate saabudes põles sadama territooriumil tsaariaegne majandushoone, mõõtmetega 60x14 meetrit. Majas hoiti diiselkütust, värve, mitmesuguseid elektritarvikuid ning juhtmeid.

Paldiski kandi inimeste väitel põlesid ka autokummid ning mürgine suits jõudis linna kohale. Põlengupiirkonnas oli kuulda ka pauke, mis tulid arvatavasti kütuseanumate lõhkemisest.

Põlengust eritus Paldiski linna kohale päris palju suitsu, elanikel soovitas päästekeskus hoida kinni kodude uksed ja aknad. Teadaolevalt keegi suitsu tõttu kannatada ei saanud.

Kustutustööd kestsid terve öö. Tuli suudeti likviteerida öösel veidi pärast kella ühte, kuid järelkustutustööd kestsid varajaste hommikutunideni. Tulekahju likvideeriti täna hommikul kell 5.38.

Päästjate peamine eesmärk oli kaitsta tule leviku eest teisi sadama territooriumil asuvaid hooneid, see ka õnnestus. Põlev hoone sai tulekahjus tõsiseid kahjustusi. Kustutustöödel osalesid Paldiski, Keila, Lasnamäe, Kesklinna, Lilleküla, Nõmme, Pirita ja Risti päästjad ning päästetehnika, samuti Lohusalu ja Padise vabatahtlikud päästjad ning päästetehnika. Kohal olid veel kiirabi ja politsei, päästetöid juhtis vanemoperatiivkorrapidaja.

Tulele pandi piir kella 1.08ks, põleng kustutati kella 5.38ks. Põlengu tekkepõhjuse selgitab uurimine.