Esialgsetel andmetel Sõrve teel liikunud sõiduauto kaldus sirgel teelõigul vastassuuna vööndisse ja sõitis teelt välja kraavi ning paiskus seejärel vastu betoonist jalakäijate silda. Kohale jõudnud kiirabi, pääste ja politseinikud leidsid eest tugevalt deformeerunud sõiduki. Autos olnud juht ja kaasreisija hukkusid sündmuskohal.

Traagilise liiklusõnnetuse põhjused on selgitamisel. Antud teelõik on korralikult valgustatud ja teekate korras. Sõiduauto rehvid olid esialgsetel andmetel samuti heas seisukorras.

Õnnetuspaigal viibinud Lääne-Harju politseijaoskonna välijuhi Maksim Pekarski sõnul on keeruline hetkel öelda, miks auto teelt välja sõitis. Esialgsetel andmetel ei olnud meestel kinnitatud turvavööd. „Turvavarustuse nõuetekohane kasutamine on esimene asi, mille juht peaks rooli istudes tagama nii endal kui kaasreisijatel. Sama oluline on valida sobiv sõidukiirus ning jälgida väga täpselt lubatud piirkiiruseid. Lubatud sõidukiiruse ületamine, kasvõi mõned kilomeetrid tunnis, suurendab oluliselt riski sattuda väga raskete tagajärgedega liiklusõnnetusse,“ tõdes Pekarski.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles täna hommikul, et esialgu on põhjust arvata, et traagilise õnnetuse põhjuseks oli valesti valitud sõidukiirus ja juhtimisstiil. Samuti muutis õnnetuse raskemaks just see, et sõideti vastu betoonsilda.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.