“Vaatamata erimeelsustele muu­des eluvaldkondades, millel ma ei tahaks üldse peatuda, on koostöö Eesti politseiga narkovastases võitluses väga hea ja kasulik,” ütles Ivanov eilsel pressikonverentsil Moskvas, vastates Eesti Päevalehe küsimusele.

Ivanov kinnitas soovi lähiajal Eestit külastada, et alla kirjutada koostöölepingud, mis “struktureerivad meie suhted”. “See, et lepinguid pole, ei sega meil praegugi vahetada operatiivinfot, jälitada varjatult narkosaadetisi, teha kontrolloste — ühesõnaga rakendada kogu seda arsenali, mida saab kasutada narkokaubanduse vastu võitlemisel,” lausus ta.

Venemaale sisse smugeldatavatest sünteetilistest uimastitest — amfetamiin, LSD jne — 75 protsenti tuleb Hollandist, Poolast ja Baltimaadest, ütles Ivanov. Venemaalt omakorda saabub Eestisse või liigub Eestist läbi Afganistanis toodetud heroiin.

Aastaid Venemaa sisepoliitikas kitsasse otsustajate ringi kuulunud ja kaheksa aastat Venemaa eelmise presidendi Vladimir Putini nõunikuna töötanud Ivanovi visiiti Eestisse on kavandatud juba kevadest.