13. veebruaril kella 23:00 ajal tabas politseipatrull Raido (1985) Pärnus Laial tänaval, kus noormees suitsetas kanepit. Paar päeva hiljem, 15. veebruaril kella 14:00 ajal päeval tabati Rüütli tänaval samalt teolt tema vend Ronald (1987), teatas Pärnu politsei pressiesindaja.

Mõlema noormehe suhtes alustati väärteomenetlus narkootilise ja psühhotroopse aine seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb narkootilise aine tarvitamist ilma arsti ettekirjutuseta.

Täna hommikul toimunud kohtuistungil määras Pärnu maakohus mõlemale noormehele 5-ööpäevase aresti.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Imre Veber ütles, et kuigi menetlusalused isikud ei olnud varasemalt toime pannud narkootiliste ainetega seonduvaid süütegusid, siis rahaline karistus ei täidaks oma eesmärki ning isikud võivad süütegude toimepanemist jätkata, kuna ei teadvusta, milleni võib viia narkootiliste ainete tarvitamine.

„Karistuse eesmärk on see, et isik saaks oma väärkäitumisest aru ning mõtleks selle üle järele. Kuna menetlusalustele isikutele varasemate väärtegude toime panemise eest ei olnud aresti määratud, siis leiab kohtuväline menetleja, et mõttemaailma muutmiseks ja korralikuks ühiskonnaliikmeks saamiseks on viie-ööpäevane mõtlemisaeg piisav,“ sõnas Veber.