Süüdistuse järgi hakkas 36-aastane Kalev eelmise aasta veebruaris interneti vahendusel suhtlema talle teadaolevalt 12-aastase tüdrukuga, kellel ta kirjeldas muuhulgas seksuaalvahekorda ja küsis, kas tüdrukul on alanud menstruatsioon ning kas ta sooviks temalt last saada.

Kalevi kuritegu jäi siiski lõpule viimata tema tahtest mitteoleneval põhjusel, sest vestluses esines tüdrukuna täisealine naine, kes oli interneti mänguportaali sisse logitud oma tollal 12-aastase tütre kasutajakontolt, kirjutab BNS.

Kohus mõistis Kalevile teisipäeval lapseealise seksuaalse ahvatlemise katses süüdi ning määras talle kokkuleppemenetluses seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistuse kahe aasta pikkuse katseajaga. Lisakohustusena peab Kalev osalema sotsiaalprogrammides ja ei tohi külastada lastele mõeldud internetis asuvaid suhtlusvõrgustikke ega suhelda alla 14-aastaste isikutega, välja arvatud lähisugulased. Samuti peab Kalev tasuma riigile sundraha ja menetluskulud üle 700 euro.

Kriminaalasja menetlenud ringkonnaprokurör Eneli Laurits rõhutas, et tegemist on erandliku juhtumiga ja inimestel ei maksa siiski ise internetist lapseahvatlejaid otsida. Kriminaalasjas on väga täpsed tõendamisnõuded ja omaalgatus võib lõppeda ka eraviisilise jälitustegevuse süüdistusega, märkis prokurör.