MTÜ Lootuse Küla tegevjuht Viljam Borissenko ütles Delfile, et esmaspäeva varahommikul kella nelja paiku murdsid kolm inimest sisse Lootuse Külas asuvasse saekaatrisse: lõhkusid uksed maha ja varastasid suures koguses tööriistu. Vargus avastati hommikul kella poole kaheksa ajal, kui saekaatrisse mindi plaaniga teha tööd. 

"Turvakaamerast on näha, et öösel käis siin kolm inimest, kes murdsid saekaatri ukse lahti. Vargad ladusid kraami kärudele, vedasid üle sissesõidu silla ja seal ootas neid juba auto, kuhu tööriistad laadida ja minema sõita. Kärud visati aga lähedalasuvasse kraavi," kirjeldas Borissenko.

Kahtlusaluseid jagub 

Varaste saagiks langes kolm mootorsaagi, kaks akutrelli, üks keevitusaparaat, vähemalt kolm pikendusjuhet, elektrikaablid, mutrivõtmeid ja palju muud. Borissenko sõnul käis kohapeal ka politsei, kes on juhtumit uurima asunud.

Uurides, kes võiks olla varguses kahtlustatavad, vastas Borissenko, et Lootuse Külas tegeletaksegi selliste inimestega, kes on ennast ülal pidanud või elatavad end endiselt säärasel moel. "Iga mees, kes siin on olnud nende aastate jooksul võiks olla kahtlusalune." Samas ei ole tegevjuhi sõnul Lootuse Küla tegutsemisaastate jooksul varem midagi sellist juhtunud. 

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnul laekus esmaspäeval politseile avaldus selle kohta, et pühapäeva öösel vastu esmaspäeva tungiti MTÜ Lootuse Küla hoonesse ukse lahti murdmise teel. "Esialgsetel andmetel varastati sularaha ning erinevaid elektritööriistu nagu keevitusaparaat, akutrell, bensiinisaag ning ketassaed. Vargusega tekitatud kahju on 2275 eurot. Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust varguse paragrahvi alusel. Politsei tegeleb kahtlustatavate väljaselgitamisega."

Hetkel Lootuse Küla saekaatris töö seisab ja 20 meest ootavad, kuni hädavajalikud asjad soetatakse. Siinkohal kutsub Borissenko kõiki inimesi appi: "Inimesed saaksid aidata meil vähemalt hädavajaliku taassoetada. Igasugune abi on teretulnud. Kellel on vanu mootorsaage, tööriistu, kes soovib raha annetada: Swedbank a/a EE242200221017410925, MTÜ Lootuse Küla."

Lootuse Küla on 2000. aastal piiskop Märt Vähi ja tema poja Andrew Vähi asutatud avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mille eesmärgiks on sotsiaalselt vähekaitstud ja probleemsete inimeste – alkoholi- ja narkosõltlaste – võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine tavaühiskonda naasmisel.