Annika on BMW-d müünud juba pikemat aega ning ei varjanud enda sõnul heameelt, kui viimaks üks ostuhuviline, - küll väga argliku häälega - eesti keelt kõnelev noormees talle eile hommikul kella poole üheksa ajal helistas. "Ma veel imestasin, et nii vara helistas: me müüme autot juba pikka aega ja huvilisi pole üldse olnud," märkis Annika.

Mees soovis Annikaga kiiremas korras kokku saada. Kuna Annika oli päeval töökohustustega hõivatud, pakkus ta välja, et autohuvilisega võiks kokku saada tema mees Sten. "Siis ta muidugi mõtles natuke, sest auto24 portaalis on kirjutatud, et Annika müüb. Võib-olla ta lootis, et mina tulen kohale, on kergem - väike naisterahvas," kirjeldas Annika nüüd, kus vargus oli juba toimunud. Pärast mõtlemispausi nõustus noormees Steniga kohtuma.

Vargaks osutunud autohuviline keeldus kohtumast tanklas, vaid soovis kohtuda kaubanduskeskuse parkla tagumises nurgas, kuhu kaameratega ei näe.

Tagantjärele kahtlasena tundub Annikale nüüd ka asjaolu, et mees keeldus kohtumast Neste tanklas, vaid soovis kohtuda Ülemiste kaubanduskeskuse parklas, tagumises ristmikuäärses nurgas. "Selle pärast see sobiski talle paremini, et see on nurk, kus ei ole kaameraid," sõnas Annika. Annikale edastatud detailne kirjeldus kohtumispaigast vihjas - küll jällegi tagantjärele tarkusena -, et varas oli oma tegevuse varasemalt läbi mõelnud.

Vargaga kohtuti kaks korda

Paaril oli töö jaotatud: Annika suhtles noormehega ning Sten läks juba kella kümne ajal hommikul esimesele kohtumisele. Noormees oli 20ndates, pikk, väga kõhn, tumedate lühemate juustega. Ta käed olid külmast punased ning ostutehingut oli ta tulnud üksi tegema. "Ta oli jalgsi kohtumisele tulnud," märkis Annika. Noormees ei uurinud väga auto tehnilise seisukorra kohta ega küsinud ka hinda, vaid tegi autoga ühe sõidutiiru ümber Ülemiste keskuse. Seejärel pidavat ta enda sõnul võtma mõtlemisaja ning vaadanud veel teist autot, mis huvi pakkus.

"Kui ta mulle päeval teist korda helistas, ütles, et on autost huvitatud ning soovib selle Laki tänavale töökotta viia. Ta oli nii arg ja ma rääkisin ise päris palju, tal ei tulnud väga sõnu suust," märkis Annika, kes muuseas uuris ka, kas noormees talverehve lisaks soovib. Vastus oli mõistagi jaatav.

Noormees on 20ndates, pikk, väga kõhn, tumedate lühemate juustega, väga arg.

Mehed kohtusid teist korda samas kohas Ülemiste parklas. Kell oli 13.30. Enne seda oli noormees Ülemiste keskuse ees aega parajaks teinud. Mehed said kokku ja plaanisid minna Laki tänavale töökotta. Autost välja tulnud Sten pakkus noormehele võimalust ise sõita, auto mootor töötas. "Niipea kui ta rooli taha istus, pani gaasi põhja. Sten ei jõudnud kõrvale istudagi. See käis väga kiiresti," kirjeldas Annika.

Varas kihutas Suur-Sõjamäe poole ning Sten palus parklast abi, et helistada politseisse. Paar on nõutu ja ei saa aru, miks ei kasuta politsei võimalust autos olnud telefoni positsioneerimise abil masin üles leida.

Autos oli Steni telefon, koduvõtmed, auto dokumendid ning muud väärtuslikud esemed. "Lukud on nüüd vahetatud," kinnitas Annika. Nördinud autoomanik võtab juhtumi kokku järgmiselt: "Kas 90ndad on tagasi, et nina alt varastatakse auto ära?"

Auto leiti, võtmed ja dokumendid on kadunud

Annika jagas oma telefoninumbrit nii sotsiaalmeedias kui ka ajakirjanduses. Auto leiti vähem kui 24 tundi pärast vargust tänu Facebookis jagatud kuulutusele. "Tegin täna tööd ja mulle helistas võõras number. Uuris, kas otsin autot. Ta mainis, et Väike-Sõjamäel ladude juures pargib sama numbrimärgiga auto," kirjeldas Annika. Talle helistanud inimene jäi auto juurde ja ootas ära nii omaniku kui ka politsei. BMW uksed olid lahti, politsei võttis näpujäljed. Paraku ei olnud autos enam telefoni, auto võtmeid ega ka sõiduki dokumente.

Annika sõnul on teha karmi, kuid õpetliku looga, mis on hoiatuseks paljudele lugejatele. "Vaga vesi, sügav põhi - nii arg, hääl värises, ei julgenud rääkidagi, aga näed, mis tuli välja," kirjeldas Annika varast. Lisaks tuleks edaspidiseks auto müümiseks ning näitamiseks võimalikule ostjale leida avalik koht, mis asub kaamerate vaateväljas. "Automüüjate seas populaarset Ülemiste parkla tagumist nurka võiksid inimesed peljata," märkis Annika kokkuvõtteks.