"Akadeemia teel (TTÜ lähedal) liiguvad ringi vandaalid, kui kellegi neist ära tunned, palun anna teada. Laupäeva varahommikul (3. oktoobril) rüvetati mu pisikest kaherattalist. Videol blond naisterahvas ja mees," teatas sõidukiomanik Facebookis.

Sõiduki omaniku sõnul langesid varaste saagiks motorolleri tahavaatepeeglid ning aku kaas. "Aku oli alles - polnud just kõige intelligentsemad vargad," lisas ta.

Tänase seisuga ei ole noormees varaste kohta mingit infot saanud, samuti pole vargad midagi tagasi toonud. Kuigi kahju suuruseks on 30 eurot, siis on noormehe jaoks tegemist põhimõttelise küsimusega, et pisisulide tegutsemisele tähelepanu pöörata. Noormees tegi täna politseisse avalduse.

PPA Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jelena Mirošnitšenko rõhutas, et politseile tuleb igasugustest vargustest teada anda, isegi kui tegemist on väheväärtusliku asja vargusega. "Varavastase süüteo eest väheväärtusliku asja või väheolulise varalise õiguse vastu karistatakse üldjuhul rahatrahviga kuni kolmsada trahviühikut või arestiga. Seega kui keegi varastab näiteks poest midagi väheväärtuslikku ja vahele jääb, siis saab esimesel korral selle eest trahvi. Kui aga vargusega tekitatud kahju ületab 200 eurot, alustatakse juba kriminaalmenetlus."

Mirošnitšenko lisas, et samuti alustatakse kriminaalmenetlust juhul, kui tegemist on süstemaatilise vargaga ehk kui sama inimene on varastanud ka varem. "Just sel põhjusel ongi väga oluline, et inimesed annaksid politseile vargustest teada. Politsei lahendab juhtumeid isikupõhiselt, see tähendab, et eesmärgiks on leida üles need inimesed, kes vargusi toime panevad. See aga on võimalik üksnes siis, kui politseile ka väikestest vargustest teada antakse. Iga sellise teada andmise kohta jääb politsei andmebaasidesse maha märge ning kui sama inimene hiljem taas varguse toime paneb, siis saab tema varasemaid tegusid karistamisel arvesse võtta."