Kohus tunnistas Reemet Vahlbergi (34) süüdi kehalises väärkohtlemises, raske kehavigastuste tekitamisega surama põhjustamises ning joobe juhtimises ja karistas teda kokku nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega.

Lisakaristusena võeti Vahlbergilt ära kolmeks kuuks juhtimisõigus. Menetluskuludena tuleb tal tasuda kokku 2383 eurot, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR-i uudisteportaalile.

Kui kehalise väärkohtlemise ja alkoholijoobes olles sõidukijuhtimise süüdistused leidsid kohtus tõendamist, siis Vahlbergile esitatud tapmise süüdistuse kvalifitseeris kohus ümber.

34-aastasele Vahlbergile on esitatud süüdistus selles, et 2014. aasta septembris ründas ta vanaisa ja tema abikaasat, tekitades viimasele tervisekahjustuse. Pärast seda lükkas süüdistatav oma vanaisa põrandale ning peksis teda korduvalt käte ja jalgadega. Kannatanu suri saadud vigastuste tagajärjel kuu aja pärast. Lisaks sellele süüdistatakse meest mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Tartu politsei ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kehtivaid kriminaalkaristusi süüdistataval pole.

Kohtus riiklikku süüdistust esindanud Lõuna ringkonnaprokurör Raul Heido ütles Delfile, et kohus nõustus prokuratuuriga tänast otsust kuulutades, et kõikides episoodides tuleb süüdistatav süütegudes süüdi tunnistada.

"Kohus kvalifitseeris tapmise ümber raske tervisekahjustuse tekitamiseks kui sellega on põhjustatud surm. Kuna kohus kuulutas välja resolutiivotsuse karistuse osas, siis prokurörina esitan ma apellatsiooniteatise, et täisotsuses näha kohtu mõttekäiku ümberkvalifitseerimise põhjendatuses. Seejärel otsustan ma apellatsiooniesitamise Tartu ringkonnakohtule," rääkis Heido.