Falcki juhtimiskeskus sai nädalavahetusel 20 kõnet ärritunud linnakodanikelt, kelle mureks oli õhtuses linnas toimuv paugutamine. Korrale kutsuti poisikesi ja üks lapselapsele paugutamist õpetanud vanaisa. Politseile anti üle neli noort pürotehnikut, teatas Delfile Falck Eesti infojuht.

Laupäeval kell 21.12 helistas linnakodanik ja teatas, et Sütiste tee 28 juures paugutatakse. Kohale sõitnud Falcki ekipaaž tabas lapselapsele paugutamist õpetanud vanaisa, kes sai aga oma eksimusest aru ja läks ära koju.

Pühapäeval kell 14.30 helistati Falcki juhtimiskeskusse Jüri alevikust ja teatati, et kohalikku poodi olid poisikesed paugutaja visanud. Kohalesaabunud ekipaaž pidas poest 200 meetri kaugusel kinni kamba poisikesi. Kaupluse müüja tundis ära 14-aastase Mareki, kes oli poodi visanud pauguti. Poiss anti üle politseile.

Helistajad teatasid Falckile paugutamistest Õismäe teel, Männiku teel, Õie tänaval, Saha teel, Paldiski mnt 56 juures, Endla tänav 52 juures, Kose teel, Kopli tänaval ja Vikerlase tänaval.

Pauguefektiga pürotehnikat tohib lõhkematerjali seaduse järgi müüa ning kasutada alles alates 27. detsembrist 1. jaanuarini. Kõige väiksema plahvatusjõu ning ohtlikkusega ehk I kategooria ilutulestikutarvete ostja peab olema vähemalt 14-aastane, II kategooria pürotehnika ostja vähemalt 18-aastane.