Laupäeva öösel kella kahe ajal aset leidnud rünnakuga seoses on praegu kinni peetud kaks meest - 31-aastane baaris vägivallatsenud isik ja tema 37-aastane sõber, kes politseinikku lõi.

Politseinik, keda löödi, on haiguselehel, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere.

Ehkki videos on näha vaid üht politseipatrulli, jälgiti olukorda kaamerate vahendusel ning kui rutiinne väljakutse võttis karmi pöörde, saadeti sündmuskohale abivägesid ja paari minuti pärast kohale jõudnud teine patrull võttis isikud ka kinni.

Laupäeva öösel vastu pühapäeva läksid politseinikud Vana-Viru tänaval korrale kutsuma purjus klubikülastajat, kelle turvatöötajad olid klubist välja visanud. 31-aastane klubis agressiivselt käitunud mees ning tema kaaslane hakkasid jõhkrutsema ka politseiga.

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere täpsustas, et öösel vastu pühapäeva, kella kahe ajal kutsusid Tallinna südalinna ööklubi turvamehed politsei ära viima agressiivselt käitunud meest, kel politsei mõõtis 2,5-promillise joobe. Politsei pidas 31-aastase Soome kodaniku kinni ja ta viidi klubist välja.

Mehe politseibussi panemisel hakkas ta ametnikele vastu ja politseinikke üritas takistada tema 29-aastane elukaaslane. Nendega koos olnud 37-aastane mees lõi politseinikku rusikaga näkku. Lööja lahkus sündmuskohalt, kuid patrull pidas ta peagi kinni. Kõik kolm isikut olid enam kui 1,5-promillises joobes, nad viidi arestimajja ja nende suhtes alustati kriminaalmenetlust. Mõlemad mehed võeti prokuröri taotlusel Harju maakohtu otsusega vahi alla.