Pühapäeva hommikul teatas valvas kodanik Põhja prefektuuri juhtimiskeskusele, et Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel sõidab väga suurel kiirusel musta värvi Bentley.

Juhtimiskeskus edastas teate kõikidele patrullidele ning mõne aja pärast märkas suurel kiirusel lähenevat autot kihutajat tabama sõitnud politseipatrull, kelle radar fikseeris Valgevene numbrimärki kandnud sportauto kiiruseks 241 km/h. Politseiametnikud andsid autojuhile peatumismärguande ning selle peale jäi auto ka seisma. Sõiduauto peatati Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 22. kilomeetril Ääsmäel, kus lubatud sõidukiirus on 90 km/h.

Sõidukit juhtinud 42-aastane mees tunnistas oma süüd ning selgitas sündmuskohal, et kiirustas tähtsale kohtumisele teise riiki. Põhja Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemetsa sõnul ei saa aga selline põhjendus olla aktsepteeritav.

„Kui väiksest kiiruseületamisest võiks veel inimlikult aru saada, siis kohtumisele kiirustamisega ei saa kuidagi põhjendada niivõrd ohtlikku kihutamist ning enda ja teiste liiklejate elude ohustamist. Kui sellise kiirusega sõitnud auto peaks sattuma liiklusõnnetusse, võiksid tagajärjed olla katastroofilised,“ rõhutas Kasemets.

Juhtunu suhtes alustati väärteomenetlus. Liiklusseaduse järgi saab lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 40 kilomeetri tunnis karistada rahatrahviga kuni 200 trahviühikut ehk 12 000 krooni, arestiga või sõiduki juhtimise õiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.