10. märtsi õhtul kell 19.23 helistati Häirekeskusesse teatega, et 65-aastane mees on läinud merejääle kalastama ning temaga ei ole võimalik ühendust saada, teatas PPA.

Otsingutega alustati koheselt. Kohal olid Politsei- ja piirivalveameti ning Päästeameti päästjad ning kiirabi. Kaasatud oli ka PPA lennuk. Kella 23 aeg lõpetati otsingud tulemusteta. Täna hommikul alustati otsingutega taas ning kell 9.45 teatatigi surnukeha leidmisest rannast kolme kilomeetri kauguselt mereveest. Täpsed surma põhjused on selgitamisel.

Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri sõnul on praegused jääolud väga kiiresti muutuvad ning võimalusel palub ta jääle minekut täielikult vältida. „Ilmastikuolud on kevadised ning muutuvad kiiresti, see teeb aga jääolud ettearvamatuks ning seega väga ohtlikuks,“ sõnas Sinimeri.

„Palun vältige jääle minekut! Kui Teil on aga olukord, kus peate seda ikkagi tegema, siis võtke kindlasti kaasa vajalikud abivahendid: jäänaelad, kompass/GPS seade, laetud ning veekindlas kotis mobiiltelefon ning pange selga vee- ja külmakindel riietus. Ärge siduge kaasavõetud (kalastus)varustust enda keha külge. Enne minekut andke oma lähedastele teada kuhu ja millises suunas te jääle lähete. Võimalusel ärge minge üksi,“ ütles Sinimeri.

Tänasest taas kehtestatakse merejääle mineku keeld, mis hakkab kehtima Pärnu maakonna merega piirnevate alade kohta, välja arvatud kutselistele kaluritele kutselise kalapüügiloa alusel.