Neljapäeval kell 18.45 käisid päästjad Hummuli vallas Alamõisa külas, kus vanem naisterahvas ja tema foksterjer olid kukkunud vanasse kaevu.

Päästjad tõid mõlemad surnukehad kaevust välja ning naise surnukeha saadeti täpse surma põhjuse väljaselgitamiseks kohtuarstlikule lahangule, väliseid vägivalla tundemärke esmasel vaatlusel ei tuvastatud.

Lõuna politseiprefektuurist öeldi, et õuel olnud kaaneta joogiveekaev oli võrdlemisi märkamatu, pealt kaetud okstega, ega kandnud inimkeha raskust.

Valga kriminaaltalitus on juhtunu uurimiseks alustanud kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Preaguseks on politsei välja selgitanud, et tegemist on riigimaaga.

Katmata kaevudest ja muudest ohtlikest rajatistest kutsutakse inimesi teatama päästeala infotelefonile 1524.

Sõltuvalt päästeala infotelefonile laekunud rajatise kirjeldusest otsustatakse, kas päästjatel või politseil on vaja koheselt reageerida või teavitatakse kohalikku omavalitsust või Tehnilise järelevalve ametit, kes selgitab välja rajatise omaniku ning teeb vajadusel ettekirjutuse ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta.

Kohalik omavalitsus jälgib ka ettekirjutuse täitmist ning saab selle täitmata jätmise korral omaniku vastutusele võtta ja rakendada omalt poolt meetmeid ohutuse tagamiseks.