Kella 19 paiku teatati häirekeskusele raskest liiklusõnnetusest Puka vallas Palamuste külas, kus 5-aastane poiss jäi metsaveoki tagaratta alla ja hukkus sündmuskohal.

Valga vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm kirjeldas, et õnnetuspaiga lähistel on paar talumaja, mille taguselt langilt käib metsavedu. Esialgsetel andmetel tuli üks koormaga veok piki metsavaheteed langilt ning asus sooritama pööret kruusateele. Samas tuli talle vastu koormata veok, mis manööverdas sel kitsal kruusateel suunaga metsavahelisele teele, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

„Seda teeäärt palistab tihe kõrge kuusehekk, mis piiras tõenäoliselt oluliselt mõlema veokijuhi vaatevälja,“ rääkis vanemliikluspolitseinik. Ta tõdes, et piiratud vaateväli võis olla põhjuseks, miks mõlemale veokijuhile jäid seal märkamata jalgrattal sõitnud poiss ja temaga kaasa kõndinud tüdruk.

Veokite manööverdamisel jäi 5-aastane jalgrattal sõitnud poiss ühe metsaveoki tagaratta alla ning hukkus sündmuskohal. Temaga kaasas olnud tüdruk viga ei saanud. Veokijuhid ise praegu teadaolevalt traagilist õnnetust ei märganud ega tajunud ning mõlemad jätkasid pahaaimamatult oma teekonda. Õnnetuse osapooled selgitas politsei välja täna õhtul sündmuskohal, kui viis läbi esmaseid menetlustoiminguid.

Raske liiklusõnnetuse sündmuskohal töötavad jätkuvalt eksperdid, avariipolitseinikud ja menetlust juhtiv prokurör, et saada võimalikult palju lisainfot ning tõendeid juhtunu täpsemate üksikasjade kohta.

„Veokijuhtidele oli teada, et sealkandis on liikvel väikesed lapsed, kes teinekord oma mängudega ka koduõuelt kaugemale satuvad. Samamoodi olid täiskasvanud teadlikud lähistel läbiviidavatest metsatöödest ning pidevalt edasi-tagasi sõitvatest metsaveokitest,“ nentis Kaimar Karm.

„Lastele, kes ise liiklusohtusid igakülgselt ei pruugi tajuda, on vaja kindlasti kõneleda üle, kuidas sõiduteel või selle läheduses viibides leida ohutu kaugus seda läbivate masinate suhtes. Vähem tähtis ei ole autojuhtide osa ohuolukordade ennetamisel ning aegsal märkamisel. Ja seda ka siis, kui nad liiklevad neile harjumuspärast trajektoori pidi hõreda liiklusega külavaheteel,“ selgitas Karm.

Lapse surmaga lõppenud raske õnnetuse asjaolude põhjalikuks väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.