Esimesel korral peeti ta kinni Viimsis ning teisel korral Tallinna kesklinnas. Mõlemal juhul tuvastati tal üle kolme promilline joove.

Villu Leegen tunnistas end ühes episoodis süüdi (kui ta kesklinnas tabati) ning teises episoodis (Viimsis kinni pidamine) ta ennast süüdi ei tunnistanud, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur.

Täna tutvus kohus tõenditega ning kuulas üle tunnistajad ning süüdistatava. Kohtuotsust on oodata järgmisel nädalal.

Prokuratuur küsis Leegenile karistuseks kahe aasta pikkust vangistust ning juhtimisõiguse ära võtmist kolmeks aastaks.

Leegen sattus avalikkuse tähelepanu alla 2013. aasta novembris, kui ta sõitis maasturiga Toyota Land Cruiser politsei eest ära, põgenedes Vabaduse väljaku kõrval asuvatest treppidest otsejoones alla.

Mäe peal sai üks politseinikest auto ukse korraks lahti ning juhist kinni, kuid juht otsustas edasi sõita ja teekond jätkus politseinikule auto küljes rippudes. Harju tänaval peatasid Leegeni teekonna betoonist tuvid ning politsei pidas juhi sisuliselt koheselt kinni, kuigi mees üritas veel jalgsi põgeneda.

Mullu mõisteti Leegen süüdi kohtuotsuse mittetäitmises ja teda karistati koos varasema kandmata karistusega ligi üheksa kuu pikkuse vangistusega. Meest karistati selle eest, et kuigi kohus oli temalt varem joobes juhtimise eest lisakaristusena juhtimisõiguse ära võtnud, siis tabati ta ikkagi auroroolist.