Tänavu juunis seisid suitsusmugeldajad juba kohtusaalis süüdistatuna kuritegelikku ühendusse kuulumises, salakaubaveos ja tubakatoodete ebaseaduslikus käitlemises. Kuritegeliku ühenduse skeemis kõige kandvamat rolli täitnud, varasemalt kriminaalkorras karistatud Alekseile mõistis kohus liitkaristusena kolm aastat ja kolm kuud vangistust.

Erineva pikkusega reaalse vangistusega karistati veel kolme meest- ühele neist määras kohus liitkaristuseks kolm aastat kaks kuud ja 13 päeva vangistust, ülejäänud kaks peavad esialgu reaalselt vangis veetma neli kuud ning üle kolme aasta pikkused vangistused tuleb neil kanda tingimisi 4-5-aastase katseajaga.

Neljale süüdistatavale mõistis kohus karistuseks 3– 3,5-aastased vangistused, millest osa olid mehed ära kandnud eelvangistuses, ning määras, et ülejäänud karistusaega ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetud 3-4 aasta pikkuse katseaja jooksul uusi kuritegusid toime ei pane.

Kohtuotsuse alusel konfiskeeriti kokku ligi 1300 eurot ja 28 000 rubla sularaha, neli sõiduautot (näiteks ühe sõiduki väärtuseks on 22 000 eurot), ATV, kaubik, haagis, juveele, tehnikaesemeid ja käekell väärtusega 1850 eurot. Lisaks sellele peab üks süüdistatav konfiskeerimise asendamiseks tasuma 3000 eurot.