„Olin pikka aega kahtlev, kas esitada politseile avaldus või mitte, sest arvestades ka väärkohtleja vanust, ei tahtnud asja väikeses maakohas suure kella külge panna, kuid ohvriabi töötajate selgitusel oli just ametlik avaldus see võimalus, et mõlemad poisid saavad vajalikku teraapiat ja abi," kirjeldas naine
.

Kui ta aga Viljandi politseiga ühendust võttis, ärgitas politsei teda avaldust mitte tegema. „Viljandi noorsoopolitseinik hakkas mulle juba esimesel korral telefonitsi rääkima, kui mõttetu on teha avaldust, sest ründajaga ei saa midagi teha, kuna ta on alla 14. Samuti hirmutas ta mind sellega, et minu poega hakatakse väntsutama ja tuleb teha n-ö pepuekspertiis," rääkis nördinud ema.

Siiski otsustasid nad abikaasaga ametliku avalduse kasuks, ent kui abikaasa läks politsei korrapidaja juurde avaldust tegema, kohtas ta taas vastuseisu: talle öeldi, et ärge tehke avaldust, me ei saa midagi teha - mees tegi selle lõpuks peaaegu sunniga.

Nädala pärast marssisid ilma etteteatamiseta pere koju ülekuulamist teostama kolm vormis politseinikku ja ohvriabi töötaja - lapse kuulasid nad üle kodu mänguväljakul, seda ei salvestatud.

Nii prokuratuur kui ka politsei ametlik esindaja Tallinnast taunivad tugevalt Viljandi politsei tegutsemist või pigem tegevusetust. Pärast Eesti Päevalehe esitatud küsimusi alustas politsei sisekontroll eile distsiplinaarjuurdluse juhtunu selgitamiseks.