„Peame vajalikuks selgitada, et osa infost, mida juhtunuga seotud inimesed või nende tuttavad on seni meediale edastanud, ei haaku senise uurimise käigus kogutud tõenditega," ütles Delfile Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

"Tegemist ei olnud juhusliku rünnakuga seitsmeliikmelise noorte seltskonna poolt. Kriminaalasjas kogutud tõendite pinnalt, milleks on erinevate osapoolte ütlused, aga eelkõige erinevate turvakaamerate videosalvestised, saame väita, et seitsmeliikmelisele noorte seltskonnale järgnes Toomemäele kolmeliikmeline meeste grupp, mitte vastupidi. Kolmeliikmelises meeste grupis oli ka Toomemäel kakluse järel surnud 45-aastane mees," tutvustas Liiva kogutud infot.

Mootorratturid ootasid noori baari ees ja järgnesid neile Toomemäele

Prokuröri sõnul eelnes Toomemäe kaklusele ühe noormehe löömine baaris. "Tartu kesklinnas asuva baari turvasalvestiselt on näha, kuidas varahommikul pärast kella kuut ründab baaris viibinud mees oma paremal käel seisnud noormest, lüües viimast mitmel korral rusikaga näkku. Pärast tekkinud rüselust surutakse agressiivne meesterahvas koos oma sõbraga teiste baarikülastajate poolt uksest välja. Baari ees oodates liitus kahe mehega ka nende sõber – hiljem surnud 45-aastane mees."

Liiva sõnul on valvekaameratelt näha, et kui seitsmeliikmeline noorte seltskond baarist lahkus ning Toomemäe suunas liikuma hakkas, järgnesid kolm baari ees oodanud meest neile kiirustades.

"Seda, kuidas hilisem kaklus täpselt välja nägi, püüame menetluse käigus taastada, kuid meil ei ole praegu alust arvata, et seda oleks provotseerinud seitsmeliikmeline noorte seltskond," sõnas Liiva.

Prokuratuur lisas veel, et pärast juhtunut pöördusid kakluses osalenud noored ise politseisse.

Liiva ütles, et alustatud kriminaalmenetluse raames on prokuratuuri ja politsei kohustus välja selgitada kõik võimalikud detailid, mis mehe surmale eelnesid ja selleni viisid. Politsei jätkab menetlustoimingutega, kuriteokahtlustuse või -kahtlustuste esitamine selgub lähemal ajal.