Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo sõnul oli talgute mõte pöörata tähelepanu liiklusohutustele ning selgitada inimestele kiiruseületamisega seotud ohte. „Politseinike esimene eesmärk oli kiirust ületanud juhtidele teada anda, et nende käitumine ohustab ja häirib teisi liiklejaid. Rikkumine vormistati tõsisemate eksimuste korral, näiteks kui piirkiirust ei järgita lasteaia lähedal,“ rääkis Loigo.

Loigo sõnul ei taju juhid sageli, et kiirustamisega on õnnetused kergemad juhtuma, kuid nende tagajärjed on sedavõrd raskemad. „Juht, kes piirkiirust ületab, ei mõtle enamasti oma käitumise tagajärjele. 1200 inimese ettepanekud liiklustalgutele näitavad aga selgelt, et kiiruseületamisega seotud ohud lähevad paljudele korda,“ märkis ta.

„Paikades, kus piirkiirust kontrolliti, oli talgupäeval rikkumisi vähem ning see oli ka eesmärk. Paljud talgupäeval korrakaitsjatega vestelnud liiklejad rõõmustasid, et politseinikud just nende kodukandis tegutsevad. Turvalisust väärtustavad inimesed järgivad reegleid ka politseinikke nägemata ning tänu neile on liiklus ohutum,“ rääkis Loigo.

Liiklustalgutel tegid politseinikud järelevalvet kohtades, kus inimesed seda soovisid. Politsei kasutab talgutele laekunud ettepanekuid ka edaspidi liiklusjärelevalve planeerimisel.

Ööpäeva jooksul vormistasid politseinikud 220 kiiruseületamist. Kaheksa juhti ületas piirkiirust rohkem kui 40 km/h. Poolesaja muu rikkumise hulgas oli üheksa juhtimisõiguseta ja kaks alkoholi piirmäära ületanud juhti. Lisaks vesteldi veel ligi poole tuhande juhiga, kes kiiruspiirangu vastu eksisid.

Põhja prefektuurLõuna prefetuurLääne prefektuurIda prefektuur

Kiiruseületamised107594014

Muud rikkumised112534