Kriminaalse taustaga Pärnastet ja Paluoja süüdistatakse mullu mais enda lapsepõlvesõbra Silveri surnukspeksmises. Ajakava järgi oli täna kohtus kavas tunnistaja ja süüdistatavate ülekuulamine, kuid kuna tunnistaja jättis kohtusse tulemata, siis ei kuulatud üle ka süüdistavaid, vahendas "Seitsmesed uudised".

Samuti soovisid süüdistatavate advokaadid kohtusse kutsuda Silver Puusepa ema, kuna nad tahtsid küsida temalt, et ega Silveril ei olnud tervisega probleeme juba eelnevalt. Silveri ema aga keeldus kohtusse tulemast, kuna ei soovi oma poja tapnud mehi näha.

Politsei sai mullu 25. mai hommikul teate, et Tartus Poe ja Küüni tänava nurgal lebab pingil mees ning kohale sõitnud politseipatrull leidis eest peksmisjälgedega 30-aastase surnud mehe.

Kriminaaluurimine viis veel samal õhtul Pärnaste ja Paluoja kinnipidamiseni ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal nad vahistati.

Ajakirjanduses on Pärnastet seostatud kuritegelikus ilmas mõju omava Assar Paulusega ning Paluoja Lõuna-Eesti kuritegeliku seltskonnaga.

Pärnaste kohta öeldakse, et tal on tugev ja kiire löök, Paluoja iseloomustatakse aga kui väga vägivaldset inimest, kes on alkoholijoobes peksnud väidetavalt isegi oma „töötajaid”.

Paluoja on varem kriminaalkorras karistatud kuuel korral. Viimati 2011. aastal, kui temal ja ta kaaslasel Tartu ööklubi Atlantise turvatöötajaga rusikad käiku läksid.

Ats Pärnastet on siiani kriminaalkorras karistatud samuti kuuel korral. Ta on Sauel rünnanud inimesi kurikaga ja pannud toime suurkelmuse Stockmanni kaubamajas.

Mees on tegelenud ka pangapettustega. Mõne aasta taguse juveeliröövide laine ajal „säras” Pärnaste ka rahvusvaheliselt ning eestlaste toime pandud röövide korraldajana tuli tal Itaalia kohtu ees aru anda.

Pärnastel on olnud tegemist ka relvadega: 2000. aasta juulis Lasnamäel toimunud tulistamise ajal oli ta ise ohvriks, kui sai kuulitabamuse pähe. Atentaadist imekombel eluga pääsenud Pärnastel tekitas tulistamise järel saadud ajuvigastus kerge kõnedefekti, kuid ta keeldus politseile avaldamast, miks teda tulistati.

Huvitava asjaoluna oli Pärnaste muuhulgas seotud ka nüüdseks altkäemaksu võtmise süüdistuses vangi saadetud endise kaitsepolitsei töötaja Indrek Põdraga. Nimelt käskis ta telefonivestluses oma kolleegil anda Põdrale 5000 eurot. Politsei pidas Pärnaste seoses Põdra kriminaalasjaga ka 48 tunniks kinni, kuid seejärel ta vabastati.

Tartu surnukspeksmise juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus karistusseadustiku tapmise paragrahvi alusel.

Süüdimõistmisel võib kurjategijaid oodata 5–15 aastane vanglakaristus.

Jaga
Kommentaarid