"Mulle prokurörina tundus, et ta oli kohtuks väga hästi ette valmistanud ja tema vastused olid hästi töödeldud. Ma ei uskunud seda versiooni, mis tema rääkis, sest tunnistajad ja kirjalikud tõendid, tunnistajate ütlused, väitsid midagi muud," ütles Siniväli TV3 uudistele.

Rääkides roima detailidest, ütles Siniväli, et tema arvates oli eestlasest naise surmaga lõppenud tüli põhjuseks tuneeslasest mehe egoism. "Normaalne ei ole täiskasvanud mehe puhul käituda oma tahtmise saavutamiseks selliselt, et ta viskab ennast tänavale pikali. Aga vahetult enne abikaasa tapmist, see oli siis jaanipäeva paiku, oli ta selliselt käitunud," kirjeldas prokurör ja ütles, et peres oli tülisid ka varem olnud.

Näiteks peksis tuneeslane 2012. aasta oktoobris enda kaasat nii hullult, et tekitas viimasele kergeid kehavigastusi. "Aga siis leppimise tõttu lõpetati kriminaalmenetlus ära. Aga kuna tal oli nüüd katseaeg, siis selle asja menetlus uuendati ja need asjad liideti," rääkis Siniväli.

Prokuröri sõnul ei rääkinud ohvriks langenud naine kodus toimunust eriti enda perele.

Mees ise aga oli prokuröri sõnul kohtus põhjendanud enda tegu sellega, et muidu karsklasena oli ta tarvitanud jaanipäeva paiku 16 purki õlut ning see oli teda "pöördesse" viinud.

"Ta oli täiesti segi, ei saanud aru mida ta teeb. Kui naine takistas tal enesetapu tegemist, siis ta otsustas, et tapab naise ära. Ta kägistas naist, kuid kuna ta jõud ei käinud naisest üle, siis läks kööki, võttis noa ja tuli tagasi ja tappis naise," rääkis prokurör Siniväli. Naine oli prokuratuuri esindaja sõnutsi ka vastupanu osutanud, seega kestis see tapmisepisood mõnda aega.

Lõpetuseks lisas prokurör, et tapmise päeval oli kohtualune peale politseisse helistamist jalutanud ka rõdu peale ja lubanud enda kõike väiksema ühise lapsega sealt alla hüpata.

Harju maakohus mõistis täna 15-aastase vanglaklaristuse Tuneesia kodanikule Mohamed Helmi Jebnounile, kes mõrvas mullu suvel Tallinnas Lasnamäel oma eestlannast abikaasa

Kohus tunnistas Jebnouni (41) süüdi oma abikaasa kehalises väärkohtlemises ja karistas teda selle eest nelja kuu pikkuse vangistusega ning oma abikaasa mõrvas ja karistas teda selle eest 15-aastase vangistusega, kirjutab ERR.

Kohus luges kergema karistuse kaetuks raskema karistusega ning nii jäi Jebnouni lõplikuks karistuseks 15-aastane vangistus, mida arvestatakse tema kinnipidamisest mullu 26. juunil.

Ühtlasi mõistis kohus Jebnouni pärast karistuse kandmist Eestist väljasaatmisele ning kehtestas talle siia naasmise keelu viieks aastaks pärast väljasaatmist.