Kell viis hommikul sai G4S juhtimiskeskus tulekahjuteate Saue vallas asuvast talust. Olukorda saadeti kontrollima turvaettevõtte patrull. Saabuvatest häireteadetest informeeriti ka talu peremeest, kes polnud ise kohapeal.

G4S patrulli turvatöötaja märkas taluhoovi poolt kõrguvat suitsusammast juba kilomeetrite kauguselt. Samal ajal andsid valveseadmed turvafirma juhtimiskeskusesse pidevalt uusi häireteateid. See oli selge signaal, et tegemist pole valehäirega ja turvatöötaja teatas tulekahjust häirekeskusesse.

Kohale jõudes leidis turvatöötaja eest leekides külalistemaja. Kuna taluhoovis oli veel hooneid, siis eksisteeris oht, et tuli levib ka nendeni.

Turvatöötaja hakkas koputama põleva maja kõrval oleva elumaja ustele ja akendele. Selgus, et seal magaski kolm inimest, kes polnud veel leekides külalistemaja märganud.

Seejärel asus turvatöötaja hoone seina äärde asetatud tulekustuteid kasutades tule levikut piirama, et see ei leviks elumajale. Samal ajal ühendas majas ööbinud mees taluhoovis olnud tuletõrjehüdrandi külge vooliku ja alustas samuti leekide tõrjumist.

Peagi saabusid päästjad, kes asusid tulekahju kustutama. Külalistemaja hävis leekides täielikult ja tules sai kannatada elumaja terrass, kuid tule levik teistele hoonetele suudeti ära hoida.

Päästeameti menetleja esialgsel hinnangul võis tulekahju alguse saada elektrijuhtmestikust.