Eeluurimisel kogutud andmetel on üks kelmusepisood seotud tööd ihanud kahe mehe petmisega. Nimelt lubas 37-aastane Simson 2010. aasta aprillis Tallinnas Väike-Patarei kaupluses ühele 41-aastasele mehele, et ta saab tööd Uus-Meremaal, kus on vaja pilootprojekti raames kokku panna neli palkmaja. Töötasuks märkis Simson veerand miljonit krooni, mille peale mees oligi valmis Uus-Meremaale sõitma. Simson lubas hankida ka vajalikud lennupiletid ning küsis selle tarbeks 11 200 krooni.

Heauskne tööotsija andiski Simsonile esmalt 8500 krooni ning avaldas, et ka tema 36-aastane tuttav soovib projektis osaleda. Simson küsis lennupiletite jaoks raha juurde ning kannatanud andsidki talle veel 6000 krooni. Kokku sai Simson meestelt 14 500 krooni, kuid mingeid lennupileteid ta neile ei muretsenud, samuti valetas ta töövõimaluse kohta Uus-Meremaal, tuvastas politsei.

Ühtlasi tuvastas politsei, et Simson lubas 2010. aasta juuli lõpus Pärnus ühele majaomanikule muretseda hoone soojustamiseks kanepivilla kokku 16 000 krooni väärtuses. Simson sai kannatanult ettemaksuks 8000 krooni, seejärel aga veel 5600 krooni, kuid lubatud soojustusvilla ei saanud. Samuti ei tagastanud Simson talle raha, selgus eeluurimisel.

Simson oli viimati kohtu ees tunamullu juunis, kui võttis vastu karistuse kergeuslikele tööotsijatele olematute töökohtade vahendamise eest. Mees sai kokkuleppemenetluse korras kahe aasta ja kolme kuu pikkuse tingimisi vangistuse kahe ja poole aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi mõistis kohus temalt kannatanute kasuks välja 57 036 krooni.

Süüdistuse järgi pakkus Simson 2008. aasta novembris Tallinnas ühele mehele töövõimalust Kanada suusakuurortis oma tuttava juures, lubades broneerida vajalikud lennukipiletid ja need välja osta, ning küsis kannatanult 5300 krooni piletite ettemaksu tarvis. Ühtlasi kinnitas Simson, et võib ka kannatanu tuttavatele Kanadas tööd organiseerida.

Kannatanu vahendusel nõustusidki ka neli tema tuttavat Simsoni pakkumisega sõita tööle Kanadasse ja kandsid nõutud summa kannatanu pangakontole, kes seejärel maksis Simsonile 2008. aasta detsembril sularahas kokku ligi 12 000 krooni.

Kannatanult kokku 17 300 krooni saanud Simson broneeris küll veebikeskkonnas lennupiletid Kanadasse, kuid välja neid ei ostnud ning jättis ka saadud raha tagastamata.

2009. aasta jaanuaris asus Simson taas kelmust sepitsema, kui lubas Tartus ühele naisele, et sõidab koos temaga puhkusereisile Zanzibari saarele. Simson väitis, et reis maksab ühele inimesele 18.000 krooni ning küsis naiselt ettemaksuks 9000 krooni. Ülejäänud summa lubas kelm ise tasuda. Naine maksis Simsonile kokku 4800 krooni, kuid tegelikult mingit puhkusereisi polnudki, samuti ei tagastanud Simson kannatanule raha.

Ühtlasi selgus eeluurimisel, et Simson pettis tunamullu jaanuaris ühelt firmalt välja tõlketeenust, tekitades kannatanule kahju veidi üle 16.000 krooni.

2009. aasta septembris otsustas Simson petta taas kergeuslikku tööotsijat, kellele ta lubas tööd Austraalias või Uus-Meremaal. Simson küsis lennukipiletite ostmiseks ligi 12.000 krooni, millest 5000 krooni kannatanu vend kandiski üle Simsoni poolt osutatud pangaarvele. Hiljem pettis Simson samal ettekäändel kannatanult välja veel raha, põhjustades kokku kahju 18.700 krooni ulatuses.

Simson sai aastaid tagasi Siimsoo nime all tuntuks, kui esines ärimees Ernesto Preatoni majandusnõunikuna ning lubas hulga ajakirjanikke ja muid inimesi ärimehe eralennukiga Itaaliasse reisima viia. Tegelikkuses toonasel Siimsool Preatoniga mingit seost ei olnud ning Itaaliasse sõita soovinud jäid oma rahast ja ka reisist ilma.

Mees jätkas kelmuseid ning 2006. aasta lõpus mõistis Harju maakohus Simsonilt järjekordsete petetute kasuks välja üle kahe miljoni krooni. Süüdistuse järgi pettis Simson aastatel 2004-2005 raha ja kaupu välja paarikümnelt eraisikult ja sama paljudelt firmadelt.

Mitmed firmad jäid pärast Simsoniga kohtumist ilma hinnalistest tööriistadest, sülearvutitest, ehitusmaterjalidest, tuhandetest liitritest autokütusest ning ka piirdeaiast ja muruniidukist.

Inimestelt pettis Simson välja raha lubades neile odavalt organiseerida autosid ja sülearvuteid.