Politsei teatel puudus vastu puud kihutanud Audi A6 juhil, 23-aastasel noormehel, juhtimisõigus.

Sõidukit juhtinud 23-aastane mees on varasemalt liiklusalaste süütegudega olnud karistatud nii kriminaal- kui ka väärteo korras, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja. Rikkumiste hulgas on olnud nii alkoholi tarvitanuna sõiduki juhtimine, lubatud sõidukiiruse ületamine, turvavarustuse mittekasutamine, liiklusohtlike olukordade tekitamine ja avariijärgselt sündmuskohalt põgenemine. Viimati tabati mees alkoholi tarvitanuna autoroolist tänavu jaanuaris Elvas. Tänavu märtsikuus võeti mehelt erinevate rikkumiste eest lisakaristusena ära ka juhtimisõigus.

Avaldame sõidukijuhi tausta nii detailselt põhjusel, et autosse istudes mõtleks igaüks ennekõike järele, kes on roolis ning kas turvaline sihtkohta jõudmine on tagatud.

Kell 20.44 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Rannu vallas Vallapalu – Rannaküla tee 2,5. kilomeetril, kus juhtimisõiguseta 23-aastane mees juhtis sõiduautot Audi A6 ja ei kasutanud turvavarustust ning tunnistajate sõnul oli tarvitanud alkoholi, kaotas lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli ja sõitis paremale poole teelt välja vastu puud. Sõidukijuht ja sõiduki kõrvalistmel olnud 23-aastane mees ning tagaistmel olnud kaks 15-aastast tütarlast hukkusid.

Sündmuskoha lähedal sõiduteel on märgata tugevaid pidurdusjälgi, mis annab alust arvata, et sõiduki kiirus võis õnnetuse hetkel olla lubatust suurem. Kõik juhtunu täpsemad asjaolud, seal hulgas ka autojuhi võimaliku joobe, selgitab välja alustatud kriminaalmenetlus.

Jaga
Kommentaarid