Ööl vastu pühapäeva põles Tsahkna Nõmmel asuv kolmekorruseline maja. Kõik pereliikmed viibisid kodus, aga õnneks päästis neid naabri kiire reageerimine. Kõik pääsesid välja ja keegi viga ei saanud. Tsahkna üritas esmalt tuld ise kustutada, aga see ei aidanud.

Päästeamet saabus kiiresti. Eile kajastati meedias, et põlengu põhjustas esialgsel hinnangul õhksoojuspumba viga. Täna pärastlõunal kinnitas päästeamet Delfile, et pumbast põleng siiski algust ei saanud. "Põhja päästekeskuse menetleja käis sündmuskohal ning pole alust arvata, et tulekahju sai alguse õhksoojuspumbast," sõnas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Hirs lisas, et õhksoojuspumbast tulenevad õnnetused pole sagedased ja mäletas vaid paari taolist juhtumit. Ta seletas, et õhksoojuspumbad on väga võimsad ja neid peaksid paigaldama ainult spetsialistid. Delfi helistas ka Margus Tsahknale, kes põlengu põhjust aga lõuna ajal ei teadnud. Ta nentis, et uurimine veel käib.

Täna õhtupoolikul kommenteeris põlengut aga Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre, kelle sõnul on nüüdseks eksperdid töö sündmuskohal lõpetanud. "Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ametnikud käisid koos Eesti kohtuekspertiisi tulekahjude eksperdiga päeval uuesti sündmuskohal ja nende kinnitusel sai tuli alguse õhksoojuspumbast," kommenteeris Tambre.

Tema sõnul on praeguseks selge, et tegu oli siiski õnnetusega. "Politsei ei kahtlusta süütamist ja kuriteole viitavaid tunnuseid ei ole," kinnitas Tambre. Nii ei alustata tulekahju uurimiseks ka kriminaalmenetlust.