Toom märgib, et viimasel ajal on sagenenud juhtumid, kui Eestisse ei lubata inimesi, keda on kutsutud esinema meediaklubis „Impressum“. Sisenemiskeelu on saanud näiteks Vladimir Žarihhin, Igor Korotšenko ja Valeri Tiškov, kelle kaebuse Tallinna ringkonnakohus just vastu võttis.

"Üleeile peeti kinni ja seejärel saadeti riigist välja veel üks „Impressum“-i külaline Itaalia ajakirjanik Giulietto Chiesa," nendib Toom.

Toom küsib, millist eesmärki seab järjekindel Impressumi külaliste väljasaatmine Eesti riigist. "Kui eesmärgiks on klubi tegevuse lõpetamine, siis miks valiti just selline reklaamiv taktika? Kas siseministeeriumil on piisavalt juriidilisi aluseid Impressumi tegevuse keelustamiseks? Millised on need alused ning miks seda ei tehta?"

Samuti soovib Toom teada, kas Pevkur ministrina jagab seisukohta, et Eesti Vabariigist või selle piirilt tagasi saadetud inimeste avalik esinemine Eesti territooriumil oleks suurendanud meie riigi julgeolekuriske ning kas nende esinemine telesilla vahendusel vähendab seda riski.

Europarlamendi saadik märgib, et tal on plaanis korraldada Eestis rahvusvaheline konverents Euroopa Liidu–Venemaa suhete teemal ja kutsuda lisaks Euroopa Parlamendi liikmetele ka Vene eksperte. "Giulietto Chiesa juhtum näitas, et siseministeeriumi koduleheküljel saadav info sisenemiskeeldude kohta paraku ei ole täpne – nimelt 15.12.2014 kell 22.51 ei näidanud otsingumootor Giulietto Chiesa nime sissesõidukeelu saanud isikute nimekirjas, kuigi juba mitu tundi enne seda teda peeti kinni Eestisse ebaseadusliku sisenemise tõttu. Seega palun selgitust, mille alusel, kellega ja millises vormis tuleb kooskõlastada konverentsil osalejate sobivust avalikuks esinemiseks Eesti Vabariigi territooriumil?"