Narkootikum avastati laevale siirduvate reisijate kontrollimisel ühe isiku seljakotist, kus see oli pakendatud kuude pallikujulisse toidukilesse mässitud pakki.

Maksu- ja tolliameti narkotalituse juhi Urmet Tambre sõnul on rohkem kui viie kilogrammi juba tänavamüügiks valmissegatud koguse äravõtmine on väga suureks töövõiduks tolliametnikele, kes püüavad sadamas igapäevaselt välja selgitada neid üksikuid, kelle reisimise eesmärgiks on midagi keelatut üle piiri toimetada.

"Kui selline juhtum aset leiab, siis reageeritakse suurte jõududega ning selgitatakse kiiresti välja ja peetakse kinni kõik kuriteoga seotud isikud. Narkootiliste ainete salakaubavedajatelt tuleb võtta võimalused saada selle tegevusega tulu ning vähendada ainete kättesaadavust. Hoolimata aine kogusest või liigist toob narkootilise aine üle riigipiiri toimetamise katse kaasa väga range karistuse," ütles Tambre.

Selle kriminaalasja raames on Eestis kahtlustatavana kinni peetud kolm isikut. Ühe suhtes esitas Riigiprokuratuur kohtule vahistamistaotluse, kohtu loal on isik vahistatud. Lisaks sellele oli kolmest kahtlustatavast üks narkokuriteos süüdistatavana tagaotsitav.

Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib riigiprokuratuur.

2013. aastal konfiskeerisid maksu- ja tolliameti töötajad kokku 135,5 kg narkootilisi aineid ning 5439 tükki narkootilisi aineid sisaldavaid tablette. Narkootilise aine lähteaineid konfiskeeriti kokku 6000 kg, lisaks 115 l GBL´i. Samuti konfiskeeriti kokku 50 kg narkootilise aine toorainet PMK-glütsidaadi naatriumisoola.