Täna kella 17.35 paiku leidsid vabatahtlikud Toila rannas kadunud 51-aastase mehe surnukeha, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Eile juhtus Toilas mereõnnetus, kus kolmeliikmeline keskealiste meeste seltskond koos paadiga ümber läksid ja merre kukkusid. Kaks kalameest päästeti, kuid üks jäi kadunuks.

„Kannatanutel polnud seljas päästeveste, mis seadis nende elu suuremasse ohtu,“ sõnas päästetöö juht Jõhvi operatiivkorrapidaja Ilja Andrejev. „Kalurid arvavad, et neil on piisavalt kogemusi merel hakkama saamiseks ja ei vaja päästevesti, see segab neid, kuid loodus on ettearvamatu ja külm vesi teeb inimese ruttu liikumisvõimetuks,“ selgitas Andrejev.

Politsei selgitas välja, et hädaabi kõne tuli läbi mitmete isikute ja minuteid hiljem, kuna hädasolnud inimesed helistasid oma sõbrale, kes kahjuks samuti kohe häirekeskusesse ei helistanud. Päästjad tuletavad inimestele meelde, et hädas olles tuleb esimeses järjekorras helistada häirekeskusesse numbril 112, et pääste, kiirabi või politsei saaksid juba sündmuskohale sõitma ja õnnetust lahendama hakata. Hädaolukorras loeb iga sekund ja minut.