Häirekeskus sai teate õnnetusest täna kell 18.40. Kaks köiellaskumise atraktsiooni läbinud soomlannat kukkusid esialgsetel andmetel 15-20 meetri kõrguselt alla. Kiirabi viis 28- ja 36-aastase naise haiglasse, ühel neist on tõsisemad ja teisel kergemad vigastused, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige.

Mis põhjusel naised alla kukkusid ei ole hetkel veel teada. Politsei eksperdid töötavad juhtunu asjaolude selgitamiseks sündmuskohal.

Tallinna teletorni juhataja Riina Roosipuu ütles Delfile, et juhtunu asjaolud on veel väga värsked ja raske on öelda, mis valesti läks. "Kas läks kiirus liiga suureks või mis seal juhtus, ei oska veel öelda," sõnas Roosipuu.

Teletorni juhataja sõnul oli tornis maikuu jooksul 70 laskumist ja probleeme polnud. Kuni juhtunu asjaolude väljaselgitamiseni on atraktsioon suletud.

Delfi lugeja jäädvustas teletornist laskuvad soomlannad kell 18.28.

Teletornis avatud ekstreemne atraktsioon Rapelling ehk Köiellaskumine saab alguse torni vaateplatvormi servalt, 175 meetri kõrguselt, mis on ühtlasi ka Põhja-Euroopa kõrgeim avatud vaateplatvorm. Tegemist on unikaalse atraktsiooniga terves Euroopas.

"Köiellaskumisega saavad hakkama kõik – see on lihtne, ei nõua tugevat füüsilist vormi ega eelnevat kogemust. Kliendile pannakse rakmed siseruumis selga ning juhatatakse katusele (servale). Köiellaskumine toimub Teletorni servalt maapinnale mööda kahte köit, üks on laskumise ja teine julgestusvahendi tarvis. Lisaks on kasutusel trossid, mis jooksevad mõlemalt poolt laskujat katuselt maani ja hoiavad teda ohutul trajektooril," kinnitab atraktsiooni koduleht.