Täna kell 2.26 sai häirekeskus teate, et Kunda linnas Jaama tänaval ettevõte territooriumil põles ca 100x100 meetriline jäätmete hunnik, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Päästekeskuse pressiesindaja Maksim Martinovitš ütles, et tegu on sama tüüpi materjaliga, mis sel nädalal põles Kundas Tööstuse tänaval. Mis seletab kahte sarnast süttimist, seda selgitab uurimine.

Kohale saadeti üheksa päästeautot, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja abi ning meedikud. Kohale toimetati pumbajaama ning ning voolikukonteineri. Päästjate kohale saabudes selgus , et ladustamisalal 100x100 m põles ca 1000 biojäätmete hunnik lahtise leegiga. Põlevast jäätmetehunnikust süttis teise ca 20 x50 m hunniku kahemeetriline osa.
Päästjad kastid selle veega, piirates tule leviku. Koppladur tõstab seda praegu laiali. Tule leviku vältimiseks, terveks jäänud olmejäätmete virnid paigutatakse ümber põlengualast kaugemale. Kustutustööd kestavad.

Tulekahju kohalt tõuseb musta suitsu, mis ei kujuta otsest ohtu Kunda linnas ning sündmuskoha lähiümbruses elavatele inimestele. Suitsuga kokkupuudet tuleks vältida lastel, rasedatel, eakatel ja kroonilisi haigusi põdevatel inimestel (nt astmaatikutel). Suitsusest keskkonnast tuleb lahkuda risti tuulesuunaga ja katta kinni hingamisteed.