Eile kell 18 märkas politsei Pärnus Karja tänaval kaupluse ees noorte seltskonda, kelle seast üks lebas maas. Kuna tekkis kahtlus, et noored võivad olla alkoholi tarvitanud, otsustasid politseinikud neid kontrollida. Ajal, kui politsei joobes 16-aastast noormeest politseisõidukisse paigutas, jooksis viis seltskonnas olnud noort minema. Politsei asus otsima kaht seltskonnas olnud võimalikku joobes alaealist noormeest.

Kell 18.10 andis pealtnägija teada, et Suur-Posti ja Karja tänava nurgal on juhtunud liiklusõnnetus. Kell 18.13 märkasid Hõbe tänavalt Karja tänavale pööranud politseinikud liiklusõnnetust Suur-Posti ja Karja tänava nurgal ja sõitsid kohe õnnetuspaigale appi. Sündmuskohal selgus, et tegemist oli 14-aastase neiuga, keda politsei oli kaupluse juures kontrollinud ja kellel joovet ei tuvastatud.

Esialgsetel andmetel liikus 14-aastane tüdruk koos kahe kaaslasega mööda Suur-Posti tänavat ranna poole. On alust arvata, et Karja tänava ületamisel ei veendunud ta selle ohutuses ja selle tagajärjel põrkas kokku kesklinna suunas liikunud sõiduautoga Mazda. Politseile teadaolevalt jooksid tema kaaslaseks olnud kaks tüdrukut õnnetuspaigalt minema. Sõidukit juhtinud 37-aastane mees oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnul tegeleb politsei kõikide juhtunuga seotud asjaolude kontrollimisega.

„Me kogume hetkel informatsiooni noorte tegevuse ja liikumise kohta sellel ajal. Fakt on see, et sellel tütarlapsel politsei eest põgenemiseks põhjust ei olnud, sest tema kainus oli politseinike poolt kontrollitud. Selle, mis õnnetuse põhjuseks oli, selgitab välja kriminaalmenetlus,“ ütles Peremees.

Peremees paneb kõigile lapsevanematele südamele, et kodudes oleks läbi räägitud see, kuidas tegutseda siis, kui on juhtunud liiklusõnnetus.

„See, et peale liiklusõnnetust jäetakse sõber tänavale maha, on äärmiselt vastutustundetu. Sellisel hetkel ei tohiks ükski teine põhjus üle kaaluda inimese abistamist. Sellised asjad tuleks kodus kindlasti läbi rääkida, sest inimese elu ja tervis on kõige olulisemad. Õnneks andis õnnetuses osalenud sõidukijuht raskelt vigastatud tüdrukule kohapeal meedikute saabumiseni esmaabi,“ ütles Peremees.

Politseile teadaolevalt on õnnetuses osalenud tütarlapse seisund stabiliseerunud ja ohtu tema elule ei ole. Praeguseks on kõik juhtunuga seotud noored tuvastatud ja juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.