Politseinikud kontrollisid eile kokku 117 sõidukit, neist 109 juhti ületas kiirust. Enamik rikkumisi jäi teise lõike (sõidukiirus 21–40 kilomeetrit tunnis) vahemikku, ent enam kui neljandik sõidukijuhtidest vajutas gaasi üle 40 kilomeetri tunnis lubatust kiiremini, teatas Põhja prefektuur.

Põhja prefektuuri avariiteenistuse vanema Tanel Pajumaa sõnul on tulemused jahmatavad. „Tegelikult ületas kiirust kontrollitud sõidukijuhtidest kordades rohkemgi. Seetõttu teeb olukord väga murelikuks. Tahame ju kõik turvaliselt sihtpunkti ja tagasi jõuda,“ ütleb Pajumaa.

„Nii mõnigi juht põhjendas oma tegu sooviga mööduda eesolevatest sõidukitest, kuid ka möödasõidul tuleb kinni pidada piirkiirusest. Kuigi Tallinn-Pärnu maanteel võib olla neil päevil tavapärasest tihedam liiklus, siis tuleb sõidukijuhtidel arvestada täiendava ajakuluga, hoida ohutut pikivahet ning mitte sooritada möödasõite, kui ees liiguvad suuremad autokolonnid,“ hoiatab Pajumaa.

„Maanteel, kus kiirused on niigi suured, võib õigesti valitud sõidukiirus päästa elusid. Palume inimestel liikluses säilitada kaine mõistus ja rahulik meel. Vastasel juhul lõppeb reisiliste teekond haiglas, mitte Pärnu rannas, kuhu paljudel sel marsruudil liikuvatel juhtidel ilmselt soov jõuda oli," lisab ta.

Põhja prefektuuri politseinikud on Pärnus lääne kolleegidel abiks ka täna ja homme õhtul. Linnas ning maanteedel rahustatakse liiklust ning kontrollitakse sõidukijuhtide kainust.