Eesti Üliõpilaskondade Liit avaldas suhtlusportaalis Facebook, et sama tudeng on ka varem kallaletungi ohvriks langenud ning ta on nüüd otsustanud oma õpinguid mujal jätkata.

Selle aasta 20. aprillil sai Lõuna prefektuur teate selle kohta, et 16. aprilli öösel lõi tundmatu mees Tartus Raatuse tänaval 1975. aastal sündinud Kameruni kodanikku. Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi järgi, ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina Delfile.

Kannatanu on öelnud, et üks mees lõi teda põhjuseta näkku. Väidetava lööjaga koos oli veel kaks meest. Kannatanu ütles uurijale, et kolmest isikust ei olnud skinheadile omast välimust. Samuti ei ole kannatanu õiguskaitseasutustele öelnud, et ta oleks varem Tartus kallaletungi ohvriks langenud.

Mis põhjusel lõi üks mees teist, selgubki uurimise käigus.

"Seega on ennatlik väide selle kohta, et Kameruni kodanik langes rassistliku rünnaku ohvriks," lisas Kostina.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets ütles, et politsei on igasugusele inimeste turvalisuse ohustamist puutuvale informatsioonile avatud ja julgustab igal aastal Tartusse õppima asuvaid välisüliõpilasi politseile ka rassilisena näivatest juhtumitest teada andma.

"Kindlasti on õige, et juhtunust teatati politseile ning sai alustada kriminaalmenetlust juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks, kahjuks raskendab seda pikk ajavahemik kallaletungi ja sellest politseile teadaandmise vahel.“