Politsei kontrollib veel üle kõik täpsemad asjaolud, kuid nüüdseks kogutud info järgi pole hetkel põhjust kuritegu kahtlustada. Nimelt ühendus politseiga BMW-d juhtinud mees, kelle sõnul oli Tartus aset leidnud vahejuhtum seotud poissmeestepeoga ning kellelegi nende korraldatud peigmeheröövist reaalset ohtu ei olnud.

"Paneme inimestele südamele, et kui tegu on heatahtliku naljatembuga, tuleb ennetavalt mõelda võimalikele tagajärgedele. Mõistetavalt tekitab avaliku kohas relvataolise esemega vehkimine ja kellegi pagasiruumi panemine arusaamatuste kõrval ka hirmu ning õõnestab põhjendamatult meie kõigi turvatunnet," rõhutas Lõuna prefektuur.

Politsei teatas täna, et selgitab eile õhtul Tartus aset leidnud vahejuhtumit, kus esialgsetel andmetel võidi seadusliku aluseta ühelt mehelt vabadus võtta.

Eile õhtul kella 21 ajal sai häirekeskus kõne inimeselt, kes oli Tartus Kesk ja Eha tänavate nurgal juhtunud pealt nägema kahtlustäratavat vahejuhtumit.

Helistaja kirjeldas, et ta oli sellest tänavanurgast kaugemal ning täpselt kõike pealt ei näinud, kuid tema arvates peatus seal vanem musta värvi siniste tuledega BMW, milles olnud inimesed kõnelesid läbi autoakna põgusalt tänaval olnud mehega. Väidetavasti väljusid autost ühel hetkel kolm noort meest, kes sulgesid tänaval olnud mehe oma sõiduki pagasiruumi ning lahkusid seejärel sündmuskohalt.

Tartu politseijaoskonna juhtivuurija Kalle Vall ütles, et kirjeldusele vastavat BMW-d ja täiendavaid tunnistajaid asusid kohe otsima kohalikud politseipatrullid. Lisaks anti info otsitavast sõidukist kõikidele teistele Lõuna-Eesti patrullidele, kuid sellist BMW-d vahetult leida ei õnnestunud. Eilse ja tänase päeva jooksul ei ole politseile laekunud ka andmeid isiku kadumise kohta.

Juhtivuurija rõhutas, et politsei võtab laekunud teadet täie tõsidusega ning kogub käimasoleva kriminaalasja raames jätkuvalt kõikvõimalikku lisainfot, mis selgitaks juhtunut ning selle osapooli.

Et politseil on väidetavalt juhtunust mitme erineva eemalt pealt näinud inimese kirjeldus, ei ole veel võimalik kindel olla, mis täpselt juhtus. Lõuna prefektuur ei kinnitanud ka kuuldusi, nagu oleks ühel toimunu osalisel olnud relvataoline ese.

Kõigil, kes juhtusid seda vahejuhtumit pealt nägema või omavad muud selgitavat infot sõiduki või vahejuhtumis osalenud inimeste kohta, palutakse sellest teada anda telefonil 112. Samuti palutakse politseiga ühendust võtta ratturitel, kes olid eile koos väidetava ohvriga.