Politsei sai mullu 25. mai hommikul teate, et Tartus Poe ja Küüni tänava nurgal lebab pingil mees. Kohale sõitnud politseipatrull leidis eest peksmisjälgedega 30-aastase surnud mehe. Kriminaaluurimine viis veel samal õhtul  Pärnaste ja Paluoja kinnipidamiseni ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal nad vahistati. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku tapmise paragrahvi alusel. Prokuratuur saatis mehed kohtu alla novembris. 

Ajakirjanduses on Pärnastet seostatud kuritegelikus ilmas mõju omava Assar Paulusega ning Paluoja Lõuna-Eesti kuritegeliku seltskonnaga. Pärnaste kohta öeldakse, et tal on tugev ja kiire löök, Paluoja iseloomustatakse aga kui väga vägivaldset inimest. Tapetu oli meeste lapsepõlvesõber.„Olen otsusega rahul, sest pean seda õiglaseks. Preventiivses mõttes on oluline sõnum, et õigusemõistmisel ei hinnata tapmise tahtlust ainult süüdistatavate endi hilisemate väidete alusel, vaid objektiivsetele asjaoludele tuginedes ja elulist usutavust arvesse võttes," ütles kohtueelset menetlust juhtinud ja kohtus süüdistust esindanud ringkonnaprokurör Aro Siinmaa kommentaariks kohtuotsusele.

"Lubasin avakõnes, et püüan piltlikult öeldes tuua kannatanu kohtusaali, et anda talle viimane võimalus enda eest seista. Loodan, et sain sellega hakkama,“ lisas ta.