Kontrollpunkt pandi püsti Valga maantee alguses enne sissesõitu linna. Politsei eesmärk oli tuvastada sõidu ajal telefoni kasutavaid autojuhte.

Aktsiooni käigus tabasid politseinikud kaheksa juhti, kes kasutasid sõidu ajal mobiiltelefoni ning lisaks kaks autojuhti, kes ei olnud nõuetekohaselt turvavööga kinnitatud.

Tartu politseijaoskonna välijuht Vallo Tõnuvere ütles, et auto juhtimine on tegevus, mis nõuab igal sekundil juhi kogu tähelepanu. "Kui autojuhi käed ei ole roolil ja silmad sõiduteel, tehakse sisuliselt pimesõitu ning oht avariisse sattuda on suur," märkis Tõnuvere. Ta lisas, et kui vältimatult vaja, tuleb sõiduk kõrvaltegevuse ajaks turvaliselt peatada või anda telefonikõnede tegemine, sihtpunkti otsimine navigatsioonisüsteemist või muu sarnane tegevus näiteks mõne kaasreisija korraldada.

Sel aastal on politsei Tartumaal tuvastanud 369 autojuhti, kes tegelesid autoroolis kõrvalise tegevusega. Mullu samal ajaperioodil oli selliseid rikkumisi 188 ehk poole vähem. Kuna rikkumiste arv on hüppeliselt kasvanud, ei piirdunud politsei täna enam suuliste hoiatustega, vaid alustatakse väärteomenetlust ning tehakse rahatrahv, mis võib ulatuda kuni 80 euroni.

Eile käisid Delfi fotograafid vaatlemas liiklust Tartu sõlmpunktides, kus nad nägid kahe tunni vältel kokku umbes 60 juhti, kes roolis istudes telefoni näppisid.