Politsei tänab tähelepanelikku jahimeest, kes tegutses otsustavalt, kui märkas sügaval metsas kahtlastel asjaoludel seisvat autot ja selles istunud abivajavat meest.

Audi80

Möödunud nädalavahetusel (10. detsembril) andis tähelepanelik Kanepi jahiseltsi jahimees politseile teada Põlvamaal metsast leitud autost. Sõiduk pälvis jahimehe tähelepanu, kuna see oli nähtavalt mõnda aega ühe koha peal seisnud: masina juures ei olnud värskeid sõidujälgi näha. Auto juurde jõudnuna avastas ta üllatusega, et masinas istub väga habetunud mees. Jahimehele tundus mehe olekust ja napisõnalisusest, et ta võib abi vajada.

"Sündmuskohale saabunud patrull selgitas, et tegu on oktoobris Tartumaal kodust lahkunud mehega, keda aktiivselt taga otsiti. Selgus, et mees lahkus kodust isiklikel põhjustel ja soovis mõnda aega omaette olla. Nii sõitis ta autoga raskesti ligipääsetavasse metsatukka, ostis söögipoolist külapoest ning soojendas küünaldega autot, kus ta ööbis. Kiirabi kontrollis tema tervisliku seisundi üle ja mees anti lähedaste hoole alla," kirjeldas Kagu jaoskonna politseimajor Madis Soekarusk.