Raske õnnetus juhtus õhtul kella 18 ajal Elva vallas Tilga külas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 173. kilomeetril, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk.

Esialgsetel andmetel sõitis Volkswagen Caravellet juhtinud 58-aastane mees Rõngust Tartu suunas, kui märkas vahetult enne kokkupõrget sõidutee keskel liikumas jalakäijat. Vastutuleva auto tulede vihus viimasel hetkel keset teed helkurita liikunud jalakäijat silmanud juhil ei jäänud enam piisavalt reageerimisaega, ka ei olnud tal võimalik põigata vastassuunavööndisse, mistõttu oli kokkupõrge jalakäijaga vältimatu.

Kokkupõrkes Volkswageni väikebussiga sai sõidutee keskel liikunud 63-aastane kohalik mees sedavõrd raskeid vigastusi, et hukkus sündmuspaigal. Politsei selgitas, et autojuht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Sõidukiiruse, jalakäija võimaliku joobe ja muud õnnetuse üksikasjad selgitab edasine uurimine.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk kirjeldas, et õnnetus juhtus pimedal ajal sirge ja hea nähtavusega teelõigul, kus puudub aga eraldi tänavavalgustus, mis teeb pimedal ajal sõidutee läheduses või suisa keset teed liikuvate jalakäijate märkamise kordi raskemaks.

„Kuna jalakäija on sellistes olukordades alati nõrgem osapool, tuleb tal ohu välistamiseks teha enamat, kui loota teel liikudes vaid kaasliiklejatele, juhusele ja õnnele,“ rõhutas ta.

Operatiivjuhi sõnul on praegu teada seegi, et vaid mõni minut enne rasket õnnetust sai häirekeskus ühelt juhuslikult möödujalt ka teate sõiduteel tuigerdanud joobekahtlusega mehest, ent veel enne kui politseipatrull sellele reageerida jõudis, oli traagiline õnnestus juba juhtunud.

„Arvestades mehe varasemat käitumismustrit, hoolimatut suhtumist ja ükskõiksust liikluses, oli paraku vaid aja küsimus, mil sedavõrd raskete tagajärgedega õnnetus juhtub,“ tõdes Virk.