Täna kella 9 paiku helistas vene keelt kõnelev mees politsei infotelefonile ning teatas, et Tallinnas justiitsministeeriumi hoones on pomm.

Koheselt alustasid justiitsministeeriumi juurde jõudnud politseipatrullid lähedal asuvaid tänavaid läbi vaatama ning päästeameti demineerijad asusid koerte abil hoonet ja selle ümbruse kontrollima. Justiitsministeeriumi töötajad evakueeriti. Pommigrupp lõpetas kontrolli kolmveerand 11 paiku ning ohtlikku eset ei leitud.

Justiitsministeeriumi inimeste eludele ohtu ei olnud ning sündmus lõppes kümmekond minutit pärast kella 11, kui töötajad naasid ruumidesse. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaalmenetlust viib läbi Tartu vangla ning juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.

Tegemist on viimastel päevadel juba teise pommiähvardusega, mis tehakse vangla territooriumilt. Laupäeva keskpäeva paiku tehgi vene keelt kõnelev kinnipeetav Tallinna lennujaamale pommiähvarduse vangla taksofonist. Kinnipeetavatele on ette nähtud telefoni kasutamise võimalus. Ähvardajale esitati kuriteokahtlustus karistusseadustiku avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi.