Õnnetus juhtus ööl vastu 8. aprilli kell 02.08 Viljandimaal Viljandi vallas Peetrimõisa külas. Juhtimisõiguseta 23-aastane joobes Raido sõitis sõiduautoga Peugeot Partner teelt välja vasakule poole kraavi. Juht ning sõidukis kaasreisijana viibinud 19-aastane Evelin toimetati äärmiselt raskes seisus Viljandi haiglasse. Neiu sai üliraskelt vigastada ja kuigi kiirabi viis ta kiiresti haiglasse, ei suutnud meedikud tema elu päästa, vahendas ERR.

Lisaks süüdistas Lõuna ringkonnaprokuratuur Raidot mitmes tööriistade varguses Viljandi maakonnas ja varastatud jalgratta omandamises ning edasimüümises.

Tartu maakohus tunnistas kolmapäeval Raido kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhina liiklus- ja käitumisnõuete rikkumisega inimese surma põhjustamises, varguses ning varastatud vara omandamises, hoidmises ja turustamises.

Kohus mõistis noormehele koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega kokku kolme aasta, kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Varalist kahju saanud ja tsiviilhagid esitanud kannatanutele peab Raido kohtuotsuse alusel hüvitama kokku 806 eurot. Menetluskuludena peab ta tasuma kokku 1974 eurot.