Asjaga tegeleva riigiprokurör Piret Paukštyse sõnul on selle kinnisvara seas nii kalleid büroohooneid ja eramuid, ent ka vähem väärtuslikku kinnisvara. Tema sõnul loodab riik kogu kuritegeliku vara konfiskeeridas ning õnnestumise korral võib sellest saada suurim kuritegelikul teel saadud vara konfiskeerimise juhtum Eesti ajaloos.

Vahistatud kuue mehe ja ühe naise seas tõenäoliselt tähtsaim on Vladimir Tšaštšin, kelle isa Viktor on Äripäeva andmetel 6,7 miljoni euro suuruse varandusega Eesti rikaste edetabelis 283. kohal. Paukštyse sõnul eeldab prokuratuur, et kogu Viktorile kuuluv raha on tegelikult tema poeg Vladimiri oma ning see kõik on piirangute all.

Politsei- ja piirivalveameti politseikapten Kalmer Viska sõnul tegelesid vahi alla võetid inimesed pahavaraga nakatatud arvutite omanikele võltsitud reklaamide näitamisega. Kui nakatatud arvutite omanikud käisid mingitel populaarsetel veebilehekülgedel, siis ei näidatud neile mitte sama lehe ehtsaid reklaame, vaid need asendati hoopis küberkurjategijate endi reklaamidega, mille eest küberpätid ise oma klientidelt raha kasseerisid. 

On spekuleeritud, et Tartus tegutsenud küberpättidel on seoseid ka Venemaa küberkurjategijatega. Viska Venemaa seost ümber ei lükanud, sest Tšaštšinil on tõesti ärisidemeid Venemaal, ent lähemalt ta sellest ei rääkinud.

Vaata ka politsei videot läbiotsimisest.