"Esiteks tundub imelik, et politsei ja prokuratuur meedias selliseid avaldusi teevad. Üle on ju kuulamata noormees, kes algse konflikti üheks osapooleks oli?! Samuti on üle kuulamata kõik algse konflikti tunnistajad?! Ning lisaks ei viibinud Toomas konflikti hetkel üldse sõpradega, vaid hoopis lähedal asuvas ööklubis. Seega ei olnud Toomas kindlasti konflikti algataja," on rohkem kui 20 aastat Toomase sõber olnud Pärtelpoeg nördinud.

"Veider tundub veel ka see asjaolu, et Toomase digilahangu tulemusi pole avaldatud, et mis tema surma siis ikkagi põhjustas? Konflikti teine osapool väidab, et nemad on kannatajad ning see kõik oli enesekaitse. Meie andmatel näitas digilahang, et Toomas suri kuklasse saadud löökide tagajärjel, mis ei viita enesekaitsele nagu väidab teine osapool, vaid hoopis rünnakule," rääkis Pärtelpoeg.

"Nendest vastuolulistest avaldustest, mida politsei on siiani teinud, kuidas keegi leiti jne. jääb tahtmatult mulje, et sellesse seitsmesse kuulub keegi, keda soovitakse kaitsta! Lisaks on meedias kajastatu põhjal jäänud mulje, nagu oleksid tülli pööranud "noored" ja "vanad". Siinkohal selgituseks, et konfliktis osalenud Toomase sõbrad on 30+ poisid, üks alguse, teine keskel ehk kümnendi jagu nooremad Toomasest ja kuuldu põhjal oli seda ka teine pool. Kuid see pole tähtis..."

"See kahjuks olukorda ei muuda ning Toomast meie hulka tagasi ei too. Loodame, et politsei viib uurimise läbi korrektselt ning kohtusse esitatu põhjal tehakse õiglane otsus," lisas Toomase sõber lõpetuseks.

Ehkki pärast Tartus kakluse käigus toime pandud tapmist on kõlanud sõnum, et kolmeliikmeline mootorratturite seltskond oli kakluses süütud kannatanud, on uurimine viinud välja hoopis teistpidiste järeldusteni, teatas eile prokuratuur.

"Peame vajalikuks selgitada, et osa infost, mida juhtunuga seotud inimesed või nende tuttavad on seni meediale edastanud, ei haaku senise uurimise käigus kogutud tõenditega," ütles Delfile Lõuna ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

"Tegemist ei olnud juhusliku rünnakuga seitsmeliikmelise noorte seltskonna poolt. Kriminaalasjas kogutud tõendite pinnalt, milleks on erinevate osapoolte ütlused, aga eelkõige erinevate turvakaamerate videosalvestised, saame väita, et seitsmeliikmelisele noorte seltskonnale järgnes Toomemäele kolmeliikmeline meeste grupp, mitte vastupidi. Kolmeliikmelises meeste grupis oli ka Toomemäel kakluse järel surnud 45-aastane mees," tutvustas Liiva kogutud infot.

Prokuröri sõnul eelnes Toomemäe kaklusele ühe noormehe löömine baaris. "Tartu kesklinnas asuva baari turvasalvestiselt on näha, kuidas varahommikul pärast kella kuut ründab baaris viibinud mees oma paremal käel seisnud noormest, lüües viimast mitmel korral rusikaga näkku. Pärast tekkinud rüselust surutakse agressiivne meesterahvas koos oma sõbraga teiste baarikülastajate poolt uksest välja. Baari ees oodates liitus kahe mehega ka nende sõber – hiljem surnud 45-aastane mees." TV3 andmetel algas meestevaheline konflikt baaris nimega Pool Kuus.

"Seda, kuidas hilisem kaklus täpselt välja nägi, püüame menetluse käigus taastada, kuid meil ei ole praegu alust arvata, et seda oleks provotseerinud seitsmeliikmeline noorte seltskond," sõnas Liiva.

Prokuratuur lisas veel, et pärast juhtunut pöördusid kakluses osalenud noored ise politseisse.

Liiva ütles, et alustatud kriminaalmenetluse raames on prokuratuuri ja politsei kohustus välja selgitada kõik võimalikud detailid, mis mehe surmale eelnesid ja selleni viisid. Politsei jätkab menetlustoimingutega, kuriteokahtlustuse või -kahtlustuste esitamine selgub lähemal ajal.

Jaga
Kommentaarid