Tartus Lääne tänaval toimunud tapatöö asjaolud pole veel teada ja seetõttu on kõigi huulil küsimus: mis oli 33-aastase Eleri võika teo motiiv. Kuidas on võimalik, et kiitsaka välimusega naine suutis väidetavalt kägistada endast palju kogukama Sigriti, vedada tema laiba ööpimeduses autoni, sõita sellest üle ja seejärel panna see veel põlema? Mis toimus naise peas?

Tegelikult tundis naabruskond Elerit ja Sigritit kui väga viisakaid ja abivalmis inimesi. Aastaid Lääne tänaval nende naaberkorteris elanud Delfi reporteri Risto Veskioja sõnul oli Elerit koos väikse lapsega pidevalt naabruskonnas märgata.

"Alati vastu tulles teretas ta viisakalt ja tundus olevat täiesti tavaline inimene. Tean, et ta aitas muuhulgas näiteks ühte naabrit tema automuredega. Midagi imelikku ma temas ei märganud, küll aga on huvitav see, et kehaehituselt oli ta sellest teisest naisest (Sigritist - toim.) minu arust tunduvalt kiitsakam. Sealt aknast, kust ta laiba aga väidetavalt alla viskas, on autoni tubli mitusada meetrit. Seega ongi arusaamatu, et kuidas ta jõudis surnukeha nii pikalt tassida?"

Delfi ajakirjaniku sõnul kolisid naised umbes 3-4 aastat tagasi naabruskonda ning selle aja jooksul ei kostnud naiste korterist kunagi üleliigset kisa ega kära, samuti ei olnud nendega kunagi naabruskonnas probleeme.

"Vahel kuulsin uksest mööda minnes lapse nuttu, aga see ju loomulik, kui laps majas on. Muidugi ei tea ma, kuidas viimasel ajal nendega lood olid, sest satun Tartusse koju umbes korra kuus... Tean aga seda, et ümbruskonda raputas sündmus ikka päris tõsiselt ning küsimusi on naabritel palju," ütles Veskioja.

Võigas kuritegu

Ööl vastu laupäeva kell 00.48 sai häirekeskus teate Tartus Lääne tänaval põlevast sõiduautost Mazda, mille alt leiti teibiga kinni seotud 30-aastase Sigriti surnukeha.

Sõidukiomaniku korterist avastasid politseinikud põlevast voodist leekides Eleri, kes hoidis süles oma 3-aastast poega. Haiglas tuvastati mõlemal kuni 20 protsendi ulatuses põletushaavu.

Esialgsetel andmetel sai kuritegu alguse problemaatilistest isiklikest suhetest.

Tapatöös kahtlustatav 33-aastane Eleri on jätkuvalt haiglas ning ta vahistatakse ja kuulatakse üle siis, kui tema tervislik seis on parem.

"Kuni pole ekspertiisi tulemusi, ei saa me anda uurimise käigu ja kogutud tõendite kohta uut infot," ütles Delfile Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul ei ole politseil sellist infot, et keegi teine võiks veel olla kuriteoga seotud. "Praegu on selle sündmusega seotud naine, kes on hetkel arstide hoole all," ütles Peitel Delfile.

Haiglas arstide hoole all on ka Eleri kolmeaastane poeg. "Poisi seisund on stabiilne, kuid mitte eluohtlik," ütles Peitel täna Delfile.

Õde: Sigrit elas Eleri terrori all

Tapetud Sigriti õde rääkis TV3-le, et aastaid koos elanud korterikaaslaste vahel oli viimasel ajal tülid väga suureks läinud.

„Eleri kohtus Sigritiga 10 aastat tagasi. Ma ei tea, mis kaudu, kuid kuidagi said nad tuttavaks ja hakkasid lihtsalt koos elama, midagi sobis neil omavahel. Ma ei teagi, miks niimoodi pikalt elada koos, et mis see põhjus oli,“ rääkis Sigriti õde „Seitsmestele uudistele“.

„Neil olid tülid. Mu õde soovis, et Eleri läheks korterist välja. See oli Sigriti korter, aga Eleri ei tahtnud arvatavasti minna. Õde pidi juba mujal ööbima, sest ta ei kannatanud seda terrorit, mis kodus ilmselt juba oli. Pärast tööd ei läinud ta isegi koju enam,“ lisas ta.